Ništa od prizvoda

Apple navodno odustao od razvoja vlastitog 5G modema

Leaker Revegnus objavio je na društvenoj mreži X da je Apple trenutno u procesu racionalizacije ulaganja u svoj odjel za razvoj 5G modema te da u potpunosti odustaje od projekta.
Sci-Tech / Tehnologija | 01. 12. 2023. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

O tome da Apple razvija modeme za vlastite uređaje, govorilo se još od 2019. godine. Tada se prognoziralo da će se prva generacija njihovih modema pojaviti u iPadu Pro za 2021. godinu, dok će druga generacija pronaći svoje mjesto u iPhoneima za 2022. godinu.

Međutim, nedavno je analitičar i Bloombergov reporter, Mark Gurman, objavio da Appleov modem ipak neće biti spreman do proljeća 2025. godine, a sada je renomirani leaker Revegnus izvijestio da ga uopće neće ni biti.

''Prema više izvora, Apple je trenutno u procesu racionalizacije ulaganja u svoj odjel za razvoj 5G modema i radnu snagu u posljednjih nekoliko godina.

Ovo sugerira da su pokušaji ugradnje Appleovog internog modema u nadolazeći iPhone SE 4. generacije ili bilo koji naknadni napori za internu integraciju modema, naizgled propali te se očekuje potpuno odustajanje“, napisao je Revegnus.

Svi Appleovi uređaji do sada su koristili modeme koje je proizveo Qualcomm, a čini se da će se ta praksa nastaviti barem do 2026. godine, odnosno do isteka ugovora o suradnji.

 

Kopirati
Drag cursor here to close