Stigle nove informacije

Apple je fokus prebacio na novi uređaj, cilj je - niža cijena

Poznati Appleov analitičar objavio je nove inside informacije o planovima za naredno razdoblje.
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 10. 2023. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S VR uređajem Apple Vision Pro ova kompanija ulazi na potpuno novo tržište, a prema dosadašnjim informacijama, čini se kako bi on trebao biti puno bolji od svih postojećih i sličnih uređaja za virtualnu i proširenu stvarnost.

No čak i u slučaju da se Vision Pro pokaže revolucionarnim i oduševi javnost sa svojim mogućnostima jedna je stvar sigurna - ne treba očekivati veliku njegovu veliku prodaju. A razlog je jasan - cijena.

Mnogi kojima je taj uređaj zanimljiv sigurno neće htjeti (a neki niti moći) izdvojiti čak 3500 dolara za njegovu kupovinu, čega su svjesni i u Appleu. S prvim modelom žele samo demonstrirati mogućnosti ovog uređaja, kao i svoje tehnologije kako bi privukli pažnju korisnika.

Fokusirani na jeftiniji uređaj

Dok se pripremaju za prodaju Visiona Pro, ekipa u Appleu resurse usmjerava na novi uređaj za virtualnu realnost u kojem bi fokus trebao biti upravo na nižoj cijeni, kako bi privukao što veći broj korisnika. Tako barem tvrdi pouzdani analitičar Mark Gurman s Bloomberga koji je dobro upućen u situaciju u kompaniji.

Prema njegovim insider informacijama, jeftiniji VR uređaj sada je prioritet u kompaniji, zbog čega su neki drugi proizvodi, poput AR naočala, pali u drugi plan, javlja Zimo.

Niti nova i cjenovno pristupačnija verzija Visiona Pro ne bi trebala biti jeftina i Gurman kaže kako u Appleu žele da prodajna cijena bude između 1500 i 2500 dolara.

Niža cijena

Nižu cijenu žele postići izbacivanjem nekih opcija poput EyeSighta. Putem ove opcije na vanjskim se ekranima prikazuje lice i oči osobe koja nosi uređaj na vanjskom zakrivljenom OLED ekranu, kako bi se omogućila prirodnija komunikacija osobe koja nosi uređaj s drugim osobama u prostoriji.

Također, kompanija namjerava izbaciti dio kamera i senzora kako bi postigla uštede.

Osim jeftinijeg uređaja za virtualnu stvarnost, Gurman kaže kako Apple razvija i nasljednika Visiona Pro, koji će također biti uređaj vrhunskih mogućnosti i visoke cijene. Najveći fokus pri njegovu razvoju bit će smanjenje težine i ugodnost nošenja, odnosno Appleovi inženjeri pokušat će napraviti lakši uređaj, a jasno, možemo očekivati i snažniji hardver.

 

Kopirati
Drag cursor here to close