Bacili su oko

Apple kupuje Canoo koji će im proizvesti električni automobil?

Canoo je u velikim financijskim problemima, a čini se kako bi spas mogli pronaći u Appleu - glasine kažu da bi ih Cookova kompanija mogla preuzeti.
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 05. 2022. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je iPhone i dalje Appleova zlatna koka koja mu donosi najviše novaca, poznato je kako tvrtka već neko vrijeme priprema tehnologije i proizvode budućnosti s kojima će napasti nova tržišta. Jedan dio tih planova odnosi se na pametne naočale s podrškom za proširenu stvarnost, a drugi na Appleov automobil.

Prve glasine o tom vozilu objavljene su još dok je Steve Jobs bio živ, a iako su zaživjele proteklih nekoliko godina, čini se kako su Cook i ekipa naišli na neočekivane izazove tako da bi se taj projekt mogao odužiti. Posljednjih mjeseci situacija se ipak promijenila te je Apple zaposlio nove stručnjake automobilske industrije iz Forda, Riviana, Tesle, BMW-a, Mercedesa, Wayma i drugih kompanija koji bi trebali pomoći u ubrzanju ovog projekta i razvoja Appleova automobila.

Te bi planove Apple mogao dodatno ubrzati s potencijalnom akvizicijom o kojoj je prošlog tjedna pisao poznati novinar koji prati Apple Mark Gurman. On kaže kako postoji mogućnost da Apple preuzme - Canoo.

Riječ je o kompaniji koja je dobro poznata svima koji pažljivije prate tržište električnih vozila. Osnovana je prije pet godina te su razvili platformu koja se može koristiti za različite vrste električnih automobila, uključujući dostavno vozilo i pickup.

Tvrtka trenutačno ima velikih financijskih problema te traže nove izvore financiranja, a jedna stvar koja veže Canoo i Apple jest i Ulrich Kranz. Bivši izvršni direktor Canooa danas jedan je od najvažnijih ljudi zaduženih za razvoj Appleovog automobila, a treba naglasiti kako nije jedini bivši zaposlenik Canooa koji je danas u Appleu.

Trenutačno su ovo samo nagađanja, no čini se kako se ne bi trebali iznenaditi ako Apple u budućnosti zaista krene u akciju i akviziciju ove tvrtke, javlja Bug.

Kopirati
Drag cursor here to close