Ulaganje u novi format

Apple financira podcaste koje bi jednog dana mogao pretvoriti u film ili TV emisiju

Podcasti dugog formata pojavili su se kao bogat izvor inspiracije za TV emisije u vrijeme kada streaming servisi očajnički traže originalni sadržaj
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 08. 2022. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka je potpisala ugovor s Futuro Studios, studiom koji je dobio Pulitzerovu nagradu za podcast “Suave” kojim će im financirati razvoj i proizvodnju podcasta.

Apple će u zamjenu prvi imati priliku pretvoriti bilo koji podcast u film ili TV emisiju. Da s tim već imaju iskustva pokazuju primjeri kao što su "WeCrashed" i "The Shrink Next Door".

Osim toga, Apple je već financirao Jigsawov "The Line", nagrađivani podcast o Navy SEAL-u Eddieju Gallagheru, kao i Campsideov "Hooked" o inženjeru koji se pretvara u pljačkaša banke.

Većina Appleovih internih podcasta na ovaj ili onaj način povezana je s njegovim TV emisijama. To uključuje popratne podcaste za serije kao što su “For All Mankind” i “The Problem With Jon Stewart”, prenosi Bloomberg.

Za razliku od Applea, Amazon i Spotify ulažu značajna sredstva u produkciju podcasta. Prema informacijama koje prenosi The Verge, radi se o ukupno preko milijardu dolara investicija u kupnju i produkciju podcasta.

Na primjer, Spotifyja je kupio podcast "The Joe Rogan Experience" čime ga je učinio ekskluzivnim za svoju platformu u pokušaju privlačenja novih slušatelja. Amazon je također potpisao ugovore za podcaste "My Favorite Murder" i "How I Built This", piše Bug.

Na slične aranžmane s drugim studijima do sada su potrošili do 10 milijuna dolara, prema navodima osoba koje su željele ostati anonimne. To su za sada još skromna sredstva ako se uspoređuju s konkurencijom, ali i dalje dobar znak za proizvođače podcasta koji traže financiranje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close