Vrijedni učenici?

Na 100. rođendan Kalašnjikova ruski đaci će se natjecati u sklapanju AK-47

Pogledajte kao ruska učenica osnovne škole rasklapa i ponovno sklapa automat Kalašnjikova za nepunih 11 sekundi!
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 10. 2019. u 12:30 Bljesak.info
Na 100. rođendan Kalašnjikova ruski đaci će se natjecati u sklapanju AK-47

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U metodološkim preporukama za održavanje sata, koje su objavljene na stranici ruskog Ministarstva prosvjete, predlaže se da se održi i natjecanje u sklapanju i rasklapanju automatske puške "kalašnjikov" AK-47 i AK-74 ili, pak, usporedba karakteristika AK s "američkom automatskom puškom M-16 ", piše internetski portal Vzgljad, a prenosi Russia Beyond.

Satovi se preporučuju za učenike svih uzrasta. Mogu ih održati zajedno dva nastavnika, primjerice, nastavnik povijesti i nastavnik Osnova sigurnosti življenja. Nastavnicima se također savjetuje da podsjete učenike na literarno nasljeđe Kalašnjikova, na njegove izjave i moralne principe.

Cilj sata je učenicima omogućiti da "shvate veličinu ličnosti Kalašnjikova kao jedinstvene osobe i ujedno tipičnog predstavnika našeg naroda, vojnika i generala, patriota i humanista". Među ciljevima ove aktivnosti navodi se i "razvoj osjećanja patriotizma", formiranje "ruskog identiteta učenika na temelju proučavanja primjera izuzetnih vojno-tehničkih izuma", kao i povećanje zanimanja za služenje vojske.

Konstruktor streljačkog oružja Mihail Kalašnjikov rođen je 10. studenog 1919. godine u selu Kurja u Altajskom kraju u seoskoj obitelji s mnogo djece. Kalašnjikov je dvostruki Heroj socijalističkog rada, nositelj Staljinovog i Lenjinovog ordena. 2009. godine, povodom 90. rođendana Kalašnjikova, tadašnji predsjednik Dmitrij Medvedev mu je dodijelio zvanje Heroja Rusije.

U nastavku pogledajte kao ruska učenica osnovne škole rasklapa i ponovno sklapa automat Kalašnjikova za nepunih 11 sekundi!

Kopirati
Drag cursor here to close