Tri sata

Ubrzani let u Svemir

Njihovo putovanje bit će prvo s ljudskom posadom koje će trajati nešto više od tri sata prije spajanja s postajom…
Sci-Tech / Svemir | 14. 10. 2020. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvojica ruskih kozmonauta i američka astronautkinja lansirani su danas iz kozmodroma Baikonur prema Međunarodnoj svemirskoj postaji.

Sergey Ryzhikov, Sergey Kud-Sverchkov iz Roscosmosa i Kate Rubins iz NASA-e poletjeli su u ruskoj kapsuli u 7:45 sati po srednjoeuropskom vremenu.

NASA-in komentator rekao je kako je sve normalno pozivajući se na komunikaciju između ruske kontrole misije i posade. Roscosmos je objavio kako je kapsula uspješno ušla u orbitu, prenosi Srna.

Njihovo putovanje bit će prvo s ljudskom posadom koje će trajati nešto više od tri sata prije spajanja s postajom, pošto je primijenjen ubrzani plan leta u odnosu na standardna putovanja do orbitalne laboratorije, prenio je AFP.

Do sada je ubrzani profil leta, kada je potrebno napraviti samo dva kruga oko Zemlje, koristio jedino teretni svemirski brod "progres" bez ljudske posade.

Ruska kapsula lansirana je između dva leta raketa kompanije SpaceX koja je ranije obavila prvo lansiranje s ljudskom posadom pod nadzorom NASA-e od 2011. godine.

Sljedeće lansiranje rakete ove privatne firme očekuje se sljedećeg mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close