Teroristička organizacija

Cavusoglu u BiH tražio bojkot Gulenovih škola

Sci-Tech / Svemir | 24. 09. 2017. u 18:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik premijera Turske Hakan Cavusoglu pozvao je građane BiH da bojkotiraju školske institucije koje je u toj zemlji utemeljio Fethullah Gulen, kojega su turske vlasti optužile za pokušaj državnog udara, a njegovu organizaciju FETO ocijenile terorističkom zbog čega je uhićeno na tisuće njegovih sljedbenika u Turskoj.

Kako su u nedjelju prenijeli mediji u BiH, Cavusoglu, koji je u posjeti BiH, uputio je apel napose roditeljima učenika da ne dopuste jačanje FETO pokreta u ovoj zemlji.

"Ako pošaljete djecu u njihove škole shvatit ćete u jednom trenutku da ste ih izgubili, ali će tada biti već odveć kasno. Pravi prijatelj vam govori iskreno, govori vam i ono što ne želite čuti. Mi smo doživjeli tegobe, nemojte i vi", rekao je zamjenik turskog premijera u izjavi za medije.

Pri tome je naveo kako obrazovne institucije u vlasništvu Fethullaha Gulena obrazuju "djecu na takav način da postaju ubojice koje su spremne udariti na vlastiti narod, na državu, pa čak i na svoje bližnje".

Zamjenik turskog premijera upozorio je kako je FETO otvorio škole u mnogim zemljama izražavajući sumnju da ova organizacija ima zaštitnike.

"Primjera radi, njihov vođa Fethullah Gulen bez smetnje boravi u Americi, mnogi drugi članovi ove organizacije dobro su prihvaćeni u brojnim europskim zemljama", rekao je Cavusoglu.

U Bosni i Hercegovini je otvoreno devet obrazovnih institucija osnovnih škola i fakulteta s novcem koji je osiguran iz zaklade Fethullaha Gulena, a turske vlasti stalno vrše pritiske da im se zabrani rad. Jedno od sveučilišta Burch je u međuvremenu promijenilo vlasnika kako bi moglo nastaviti raditi.

Kopirati
Drag cursor here to close