Prilika za drugačiji pogled na život i karijeru

Nove generacije mladih Jablanice i Prozora-Rame pridružile se Job Lab zajednici

"Bilo mi je zadovoljstvo družiti se sa vršnjacima i divnim edukatorima iz Job Laba koji su nam prenijeli dragocjena znanja i svoja poslovna iskustva".
Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 06. 2023. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Job Lab program karijernog savjetovanja, koji treću godinu zaredom provodi Telemach fondacija u suradnji s Inkubatorom društvenih inovacija MUNJA, nedavno je održan u Jablanici. U interaktivnim radionicama mladima iz ovog grada pridružili su se srednjoškolci i srednjoškolke iz susjedne općine Prozor-Rama.

Koji su to poslovi budućnosti, koje vještine i znanja su traženi na tržištu rada, kako osvijestiti i unaprijediti vlastite potencijale, kako do prvog posla i stipendije, samo su neke od tema o kojima su govorili edukatori Job Laba, pružajući priliku mladima da u svakom trenutku i o svakoj temi iznesu svoje mišljenje i planove.

Foto: PR / Nove generacije mladih Jablanice i Prozora-Rame pridružile se Job Lab zajednici

"Bilo mi je zadovoljstvo družiti se sa vršnjacima i divnim edukatorima iz Job Laba koji su nam prenijeli dragocjena znanja i svoja poslovna iskustva. Ova radionica mi je otvorila novi pogled na život i karijeru. Odlučio sam doći zahvaljujući preporuci drugova koji su odranije dio Job Lab zajednice, a isto bih preporučio svim srednjoškolcima iz Bosne i Hercegovine koji žele naučiti korisne stvari vezane za njihovu budućnost", kazao je Hamza Biserović, učenik drugog razreda srednje Ekonomske škole u Jablanici.

Na svom razvojnom putu mladi ljudi se susreću s mnogo izazova i nedoumica, pogotovo kada je riječ o njihovoj budućoj karijeri.

Foto: PR / Nove generacije mladih Jablanice i Prozora-Rame pridružile se Job Lab zajednici

"Kroz Job Lab program želimo im biti podrška i vjetar u leđa. Naš osnovni zadatak je da kroz niz pažljivo osmišljenih edukacija osvijestimo potencijale mladih, osnažimo ih i ohrabrimo da sigurni u sebe krenu u posve novi svijet, svijet poslovnih prilika, izazova i uspjeha. Mladi Jablanice i Prozora/Rame pokazali su zrelost i spremnost da se uhvate ukoštac sa svim što ih čeka na spomenutom putu", istaknula je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

Kopirati
Drag cursor here to close