Vještine za budućnost

Brže do zaposlenja uz ''Job lab'' radionice

Nakon Travnika i Konjica, radionice su tijekom ovog mjesece održane u Čapljini i Gračanici.
Gospodarstvo / Posao | 14. 05. 2022. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Job Lab - Vještine za budućnost'' – edukacijski je program Telemach fondacije namijenjen srednjoškolcima u Bosni i Hercegovini. Ciljevi ovog programa su brojni, ali među glavnima su povećanje svijesti o vlastitim potencijalima, ali i stjecanje znanja i vještina koje srednjoškolcima omogućavaju veće šanse za zapošljavanje nakon okončanja školovanja.

Nakon Travnika i Konjica, radionice su tijekom ovog mjesece održane u Čapljini i Gračanici.

Martina Raguž i Jana Tešić učenice su Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca iz Mostara koje su sudjelovale na radionici u Čapljini.

Foto: PR / Job lab radionica

''Drago mi je da sam došla na današnju radionicu, jer bilo mi je jako zanimljivo vidjeti i čuti kako se tržište rada mijenja te koji su sve to poslovi koji će u budućnosti biti traženi'', rekla nam je Martina.

Jana navodi kako je i za nju radionica bila jako zanimljiva.

''Vidjeli smo što sve tržište rada nudi ali i dobili informacije o tome kako biti konkurentan na tržištu rada u poljima u kojima smo stručni. Sigurno ću sa ove radionice ponijeti zanimljive utiske i dobro iskustvo koje će mi zasigurno dobro doći u budućnosti'', rekla je Jana.

Inače, program je prošle godine obuhvatio više od 420 učenika srednjih škola u Bosni i Hercegovini. Ove bi godine taj broj trebao premašiti 500 učenika, među kojima su i učenici sa područja nekoliko hercegovačkih općina.

Kopirati
Drag cursor here to close