Nema labavo

Zaposlenik Twittera objasnio Musku da gubi na popularnosti pa odmah dobio otkaz

Dani najveće Muskove popularnosti na Twitteru su, čini se, iza njega, što mu se nikako ne sviđa.
Sci-Tech / Internet | 10. 02. 2023. u 19:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao da nema previše preokupacija u životu, Elona Muska u posljednje vrijeme muči još jedna stvar. Njegov doseg na Twitteru.

Naime, nakon što su se neke osobe iza desničarskih profila optužile kako im je s posljednjim promjenama na Twitteru smanjen doseg, Musk je odlučio ispitati Twitterov algoritam tako što je jedan dan zaključao svoj profil i onda ga ponovno otvorio javnosti.

No čini se kako nije bio zadovoljan rezultatima tog eksperimenta jer doseg njegovih tvitova i dalje nije bio na razini koju je očekivao pa je okupio zaposlenike i inženjere Twittera kako bi s njima prodiskutirati o ovoj temi i pronašao rješenje, javlja Zimo.

Ovo je smiješno. Imam više od 100 milijuna pratitelja, a dobivam samo desetke tisuća impresija, rekao je na sastanku, a prenijeli su mediji na temelju izjava osoba koja koje su bile na sastanku. Ekipa iz njegova kompanije istražila je postoji li neki razlog zbog kojeg je Musku namjerno smanjen doseg, no nisu pronašli nikakve dokaze kako algoritam ima nešto protiv vlasnika te tvrtke.

Jedan od glavnih inženjera kompanije dao mu je moguće objašnjenje za takvo smanjenje dosega, no to mu se objašnjenje nije svidjelo te je Muskova reakcija bila prilično brutalna - otpustio je tog inženjera.

Naime, objasnio mu je kako je interes javnosti za Muska i njegove tvitove bio najveći nakon što je u travnju prošle godine najavio svoje namjere za preuzimanjem Twittera.

Tada je Muskova popularnost na toj mreži bila na vrhuncu i inženjer je označio brojkom “100”. No s vremenom se interes za Muskom i svime što on objavljuje na toj mreži smanjio i korisnici su se okrenuli drugim stvarima pa je ta brojka s kojom se opisuje popularnost na Twitteru danas pala na samo - “9”.

Elon nije dobro prihvatio tako objašnjenje te je tom inženjeru i glasniku loših vijest odmah dao otkaz.

Zanimljivo, kako naglašavaju na The Vergeu, jedna od opcija koja je uvedena pod Muskom, a koja je trebala pokazati koliko su tvitovi popularni i čitani, iako ih mnogi ne komentiraju niti lajkaju, jest javni brojač pročitanih tvitova, no pokazalo se kako je učinak te opcije potpuno suprotan.

Naime, ta je brojka samo pokazala koliko su te objave slabo čitane u odnosu na broj pratitelja, a na The Vergeu podsjećaju i kako je korištenje te društvene mreže u SAD-u od Muskova preuzimanja palo za skoro 9 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close