Gdje ide ovaj svijet?

YouTube Spotlight Moments donosi oglase odabrane pomoću umjetne inteligencije

YouTube povezuje svijet tijekom globalnih događaja, a navedeni proizvodi koriste umjetnu inteligenciju za prepoznavanje trendova i poboljšanog ciljanja oglasa.
Sci-Tech / Internet | 17. 10. 2023. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spotlight Moments je novi reklamni paket koji će prikazivati videozapise s oglasima određenog brenda pored najrelevantnijeg i najprivlačnijeg sadržaja povezanog s određenim trenutkom, objavljeno je na Ads & Commerce blogu.

Cilj ovog paketa je korištenje umjetne inteligencije za automatsko identificiranje najpopularnijih videozapisa na YouTubeu koji su vezani uz određeni trenutak, poput Noći vještica, dodjele Oscara itd.

Oglašivač bi na taj način mogao prikazivati oglase u videozapisima koji se odnose na određenu temu, gdje se videozapisi uređuju u dinamički ažurirane popise za reprodukciju, prenosi TechCrunch.

Ciljano oglašavanje

Spotlight Moments automatski identificira najpopularnije i najrelevantnije videozapise, što olakšava oglašivačima da zabilježe trenutak oko ključnih događaja, kada su gledatelji najviše angažirani.

Ova kampanja omogućuje brendovima da poslužuju oglase uz najrelevantniji i najzanimljiviji video sadržaj na YouTubeu.

To bi brendovima moglo povećati vidljivost na YouTubeu tijekom ključnih kulturnih trenutaka i utjecati na doseg ciljane publike, budući da uz pomoć umjetne inteligencije YouTube identificira popularne videozapise u određenom trenutku.

Jedno rješenje

Riječ je o još jednom rješenju koje pokreće umjetna inteligencija za postizanje ciljeva oglašivača, uz već postojeće Video Reach i Video View kampanje.

U ovom primjeru oglašivač želi podići svijest o svojem brendu tijekom sezone Noći vještica. Na ovaj način oglašivaču se omogućuje prikazivanje oglasa u sadržaju vezanom uz Noć vještica na YouTubeu te ih raspoređuje u dinamički ažurirane popise za reprodukciju. B

rend će se tako automatski pojaviti uz najrelevantniji sadržaj povezan s određenim trenutkom.

Kopirati
Drag cursor here to close