Predstavljeni detalji

WhatsApp će nam ovim novostima olakšati život

Osim "Zajednica" WhatsApp je predstavio i tri nove opcije - mogućnost stvaranja ankete u chatu, do 32 osobe u videopozivu i grupe sa do 1024 korisnika.
Sci-Tech / Internet | 03. 11. 2022. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad su u travnju iz WhatsAppa najavili uvođenje "Communities" odnosno Zajednica, korisnicima nije bilo previše jasno po čemu će te "zajednice" biti drugačije od već postojećih grupa.

S obzirom na to da od danas "Zajednice" i službeno postaju dostupne korisnicima WhatsAppa diljem svijeta, odlučili su i pojasniti o čemu se radi.

Kako ističu iz WhatsAppa, "zajednice" su zamišljene poput susjedstva, grupe roditelja iz škole ili kolega s posla, koji mogu spojiti nekoliko različitih grupi u jednu i organizirati grupne razgovore. U prijevodu, zajednice bi trebale biti grupe koje obuhvaćaju više grupa.

Za pokretanje "zajednice" korisnici će morati kliknuti na opciju "New Community/Nova zajednica" u svojim aplikacijama. Nakon toga mogu u tu zajednicu dodavati postojeće grupe ili pokretati nove.

Ono što ističu kao najveću prednost je što kad korisnik odabere zajednicu, lako i jednostavno može "skakati" iz jedne grupe u drugu unutar te zajednice, a administratori mogu svima istovremeno slati informacije, javlja Zimo.

Želimo podići razinu na kojoj organizacije komuniciraju, uz razinu privatnosti i sigurnosti koju ne mogu pronaći nigdje drugdje. Alternative koje su do danas bile dostupne, zahtjevaju da ostavite kopiju poruka unutar aplikacije ili na serverima tvrtki. Smatramo da korisnici zahtjevaju višu razinu sigurnosti koju im nudi enkripcija na oba kraja, napisali su iz WhatsAppa.

Osim "Zajednica" WhatsApp je predstavio i tri nove opcije - mogućnost stvaranja ankete u chatu, do 32 osobe u videopozivu i grupe sa do 1024 korisnika.

No, to nije sve. Kako ističu, u planu je još puno toga što bi se trebalo pojaviti u aplikaciji u sljedećih nekoliko mjeseci.

Kopirati
Drag cursor here to close