Pokorio konkurenciju

TikTok drži tron, najviše je preuzimana aplikacija u 2020. godini

Popularnost aplikacije TikTok porasla je i nakon što ju je bivši američki predsjednik Donald Trump pokušao zabraniti u SAD-u.
Sci-Tech / Internet | 10. 08. 2021. u 14:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

TikTok je u 2020. bio najviše preuzimana aplikacija u svijetu, preuzevši prvo mjesto od Facebookova Messengera, objavila je tvrtka za digitalnu analitiku App Annie.

Kineska platforma za razmjenu videozapisa jedina je aplikacija koja nije u vlasništvu Facebooka i koja je trenutno među top pet preuzimanih aplikacija.

U svojoj zemlji TikTokov vlasnik, ByteDance, također drži prvo mjesto sa videoaplikacijom na kineskom jeziku Douyin, prenosi Hina. 

Popularnost aplikacije TikTok porasla je i nakon što ju je bivši američki predsjednik Donald Trump pokušao zabraniti u SAD-u.

Aplikacije u vlasništvu Facebooka drže prvo mjesto od početka istraživanja 2018. godine, a kompanija i dalje dominirala online sferom.

Mark Zuckerberg drži tron sa svojih pet vodećih aplikacija - Facebookom, WhatsAppom, Instagramom i Facebook Messengerom.

Prošle godine tadašnji predsjednik Donald Trump izdao je naredbu o zabrani novog preuzimanja aplikacije TikTok u SAD-u.

Trumpova administracija je tvrdila da TikTok predstavlja rizik za nacionalnu sigurnost jer je kineska vlada imala pristup korisničkim podacima.

Iz TikToka su više puta negirali optužbe.

Kopirati
Drag cursor here to close