Novi trendovi

Što se sve promijenilo otkako je Musk preuzeo Twitter?

Pew Research Center u ožujku je proveo istraživanje među korisnicim aMUskove društvene mreže u SAD-u.
Sci-Tech / Internet | 18. 05. 2023. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Twitter se u posljednjih malo više od pola godine itekako promijenio. S Muskom su zapuhali neki novi vjetrovi koji su za neke dobri, a mnogima baš i ne. Npr. s Muskovim promjenama i odlukama mnogi se oglašivači nisu slagali na početku pa su odlučili pauzirati ili u potpunosti prestati s oglašavanjem na toj društvenoj mreži.

Mnogima nisu dobro sjele niti promjene oko plave kvačice, koju više ne treba zavrijediti, već je dovoljno plaćati pretplatu za nju.

Situacija, dakle, nije savršena te se Musk, koji je platio 44 milijarde dolara za ovu tvrtku, odlučio malo povući iz upravljanja društvenom mrežom, kako bi se više mogao posvetiti svojim drugim kompanijama poput Tesle.

Zato je nedavno imenovao novu izvršnu direktoricu Twittera te je pred Lindom Yaccarino izazovan zadatak da ponovno napravi Twitter zanimljiv oglašivačima, javlja Zimo.

Također, čini se kako bi sa svojim potezima trebala ponovno zainteresirati i privući neke od najpopularnijih korisnika ove mreže, odnosno one koji na njoj objavljuju najviše sadržaja. Prema istraživanju Pew Research Centera koje je provedeno tijekom ožujka, takvi najpopularniji korisnici manje su aktivni na Twitteru od kada je Musk preuzeo kontrolu.

Prosječan broj tvitova takvih korisnika smanjen je za oko četvrtinu mjesečno, što je priličan pad. Među inim, podaci pokazuju i kako je 20 posto punoljetnih korisnika Twittera u SAD-u zaslužno za čak 98 posto sadržaja koji na toj mreži objavljuju Amerikanci stariji od 18 godina.

Isto je istraživanje pokazalo kako je oko 60 posto odraslih Amerikanaca koji su tijekom prošle godine koristili Twitter uzelo pauzu s tvitanjem od nekoliko tjedana, dok četvrtina njih ne namjerava ponovno koristiti tu društvenu mrežu za godinu dana.

Sve su to stvari na koje će Yaccarino morati obratiti pažnju i o kojima će morati razmišljati tijekom sljedećih mjeseci i godina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close