Cyber-ratovi

Prljava utrka za cjepivom protiv korone - Rusi koriste Cosy Bear

Ruski hakeri pokušavaju ukrasti istraživanje cjepiva protiv koronavirusa, priopćile su u četvrtak američka, britanska i kanadska vlada.
Sci-Tech / Internet | 16. 07. 2020. u 16:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka nacionalna agencija za sigurnost priopćila je kako je hakerska skupina povezana s ruskom obavještajnom agencijom usmjerena na zdravstvene organizacije kako bi prikupila saznanja o cjepivima.

Ruski hakeri pokušavaju ukrasti istraživanje cjepiva protiv koronavirusa, priopćile su u četvrtak američka, britanska i kanadska vlada otvarajući opasan novi front u cyber-ratovima i obavještajnim borbama između Moskve i Zapada.

Nacionalna agencija za sigurnost priopćila je kako APT29, hakerska skupina poznata kao Cosy Bear koja je povezana s ruskom obavještajnom službom, iskorištava kaos koji je stvorila pandemija coronavirusa i cilja na zdravstvene organizacije koje žele ukrasti saznanja o cjepivima, izvještava Julian E. Barnes.

Ruski hakeri ciljali su na britanske, kanadske i američke organizacije koje su istraživale cjepiva protiv Covid-19. Hakeri su koristili krađu,podmetanja i štetni softver kako bi pokušali pristupiti istraživanju.

"Osuđujemo ove očajne napade na one koji vitalno rade na suzbijanju pandemije koronavirusa", rekao je Paul Chichester, direktor operacija britanskog Nacionalnog centra za cyber sigurnost.

Cosy Bear jedna je od najvažnijih i najuspješnijih, hakerskih skupina povezanih s ruskom vladom, prenosi NYT.

Kopirati
Drag cursor here to close