Fordov model

Ova biciklistička jakna komunicira putem emotikona

Kako bi poboljšao sigurnost tijekom vožnje Ford je dizajnirao jaknu koja na zadnjem dijelu prikazuje emotikone, te prototip ima LED display koji se, kada se jakna obuče, nalazi na leđima biciklista, i bežično je povezan s volanom bicikla.
Sci-Tech / Internet | 10. 02. 2020. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova jakna tvrtke Ford mogla bi poboljšati komunikaciju na cestama, posebno za bicikliste, što je važno zbog sve većeg broja prometnih nesreća u kojima najviše stradaju oni na biciklima.

Foto: Screenshot/Youtube  / Ford izbacio na tržište specifičnu jaknu

Kako bi poboljšao sigurnost tijekom vožnje Ford je dizajnirao jaknu koja na zadnjem dijelu prikazuje emotikone, te prototip ima LED display koji se, kada se jakna obuče, nalazi na leđima biciklista, i bežično je povezan s volanom bicikla, piše Geek.hr.

Tako biciklist može dati informacije o skretanju, te potencijalnim opasnostima na putu, ali i o osobnom raspoloženju – putem emotikona može biti sretan, tužan ili nešto između.

Ford je na emotikon jakni radio zajedno s biciklistima, a ostaje nam za vidjeti hoće li iz prototipa izrasti proizvod koji će se u određenom trenutku naći na tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close