PH International

Naučite sve o internetu, internet alatima za društvene mreže, prednostima i opasnostima

Sci-Tech / Internet | 14. 09. 2017. u 06:36 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

PH International, američka nevladina organizacija osnovana 1985. godine koja teži ka svijetu u kojem pojedinci i zajednice surađuju i preko granica u rješavanju izazova i pronalaženju rješenja utemeljenih na razumijevanju kultura, inspirirani osjećajem zajedničke odgovornosti, ojačane pojedincima, osnaženim kroz praktična iskustva i znanja, koji održavaju otvorenu komunikaciju, razmjenu i prijateljstvo, dobio je grant sredstva od Vlade SAD-a (Odjel za međunarodne narkotike i provođenje zakona (Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs - INL) za podršku Programu socijalizacije sa pravom i prevenciji maloljetničke delikvencije u Bosni i Hercegovini (BiH).

Ovaj grant će omogućiti realizaciju dvogodišnjeg pilot programa, u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH). Pilot program je osmišljen, kako bi  pomogao sudionicima u Federaciji BIH u jačanju vladavine prava i smanjenju maloljetničke delikvencije u BiH.

U okviru navedenog projekta PH International organizira trodnevni ljetni kamp za učenike i učenice osnovnih škola u Hercegovačko-neretvankoj županiji, kao i za nastavno i policijsko osoblje.

Ljetni kamp će se održati od 15. do 17. rujna 2017. godine u prostorijama Intera park u  Mostaru sa početkom u 11 sati. U isto vrijeme će biti upriličeno obraćanje prisutnim medijima.  

Putem aktivnosti koje će se provoditi ciljevi  trodnevnog ljetnog kampa su:

  1. Obučiti učenice/učenike kako da koriste društvene medije za liderstvo u društvenom aktivizmu, te njihovu upotrebu u kontekstu vladavine prava u digitalnom dobu.
  2. Upoznati nastavno osoblje sa vještinama kako da kod učenika razvijaju vještine liderstva za pozitivne promjene u lokalnoj zajednici.
  3. Putem različitih tema i modula sudionici ljetnog kampa će biti upoznati i educirani o internetu, internet alatima za društvene mreže, prednostima i opasnostima koje mreže donose u suvremenom svijetu, u kontekstu šest modula Programa socijalizacije sa pravom.
  4. Kroz teorijske uvode i praktičan rad sudionici i sudionice bit će u stanju upotrijebiti mreže za bolju komunikaciju i obrazovanje te će biti u stanju da se zaštite od potencijalnih opasnosti.

Projekt će biti implementiran u periodu od siječnja 2017. do studenog 2018. godine u Zeničko-dobojskoj i Hercegovačko - neretvanskoj županiji uz punu suradnju relevantnih vladinih dužnosnika, škola i policije. 

Kopirati
Drag cursor here to close