Navigacije

Google Maps obilježava 15-godišnjicu novom ikonom

Google Maps ima više od milijardu aktivnih korisnika mjesečno.
Sci-Tech / Internet | 17. 02. 2020. u 20:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S više od milijardu korisnika, Google Maps navršava 15 godina te godišnjicu obilježava novim izgledom ikone i s nekoliko novih mogućnosti.

Google Maps ima više od milijardu aktivnih korisnika mjesečno. Koristi se u više od 220 zemalja i teritorija a ima ažurirane podatke o prometa u 171 zemlji te je kontinuirano unaprjeđivan dodavanjem novih mogućnosti.

Pojednostavljeni dizajn ikone za lokaciju sada je na bijeloj pozadini, ima karakteristične Google boja kojima je stilizirana gradska ulica, javlja Bug.hr.

Tijekom 15 godina aplikacija je od određivanja odredišta razvijena u pomagalo za otkrivanje novih mjesta. Nove značajke dodane aplikaciji povodom 15 godina njenog postojanja su veća usmjerenost na iskustva korisnika i brže ažuriranje popularnih lokacija.

Nove se značajke mogu vidjeti na dnu aplikacije kroz opcije: istražite, promijenite sadržaj, spremljeno, doprinesite i ažurirajte.

Opcija Ažuriranja upućuje na zanimljiva mišljenja lokalnih stručnjaka i izdavača te omogućuje i izravne kontakte s tvrtkama s popisa tvrtki raspoloživih za takvu uslugu.

Google najavljuje i nove mogućnosti aplikacije kao izbjegavanje gužvi, informacije o javnom prijevozu kao i nove mogućnosti videa u realnom vremenu Live View. Najavljene mogućnosti započeti će razvoj u ožujku te će njihovo uključivanje zavisiti od mogućnosti u pojedinim regijama.

Kopirati
Drag cursor here to close