Nova značajka

Gmail dobio novi Offline mode

Nakon redizajna korisničkog sučelja, Google je novi Gmail nadogradio i nekim novim mogućnostima, jedna od najnovijih je i poboljšani Offline mode.
Sci-Tech / Internet | 15. 05. 2018. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sredinom travnja Google je krenuo u poveći redizajn svog servisa za elektroničku poštu – Gmaila. Osim modernijeg korisničkog sučelja, novi Gmail je dobio i neke nove značajke poput ''snoozanja'' i slanja samouništavajućih poruka i pametnih odgovora.

Tijekom prošlog tjedna Google je korisnicima Gmaila donio i poboljšani Offline mode. Dotični je postojao i ranije, ali je bilo kompliciraniji za korištenje jer se najprije morala preuzeti ekstenzija za Chrome preglednik. Novi Offline mode, radi sam po sebi, odnosno već je ugrađen unutar Gmaila i dostupan je bez potrebe za bilo kakvim dodacima.

Jedan od preduvjeta za njegovo korištenje je da na svom računalu imate instaliran minimalno Chrome preglednik inačice 61. Preporuča se korištenje najnovije inačice (trenutno 66), ali ako niste ljubitelj redovnih nadogradnji znajte da ispod Chromea 61 ne ide, piše Bug.hr.

Drugi preduvjet je da sami uključite Offline mode u postavkama Gmaila jer Google to ne čini po defaultu.

Nakon toga je potrebno još samo odabrati koliko dana želite da Gmail čuva vaše poruke offline. Za sada Google nudi – do 7 dana, 30 dana i 90 dana. Također moguće je uključiti, odnosno isključiti preuzimanje i čuvanje privitaka koje ste primili zajedno s mailom.

Google prije aktivacije Offline moda zahtjeva i da odaberete što će se dogoditi s vašim podacima na računalu kada se odjavite iz Google accounta. Možete odabrati između brisanja podataka i njihovog zadržavanja.

Elektronička pošta koju ste poslati dok ste bili offline bit će smještena u Outbox pretincu i tamo će ostati sve dok se ponovno ne uspostavi veza s Internetom, piše Bug.hr.

Detaljne upute kako uključiti i postaviti Offline mode možete pronaći na Googleovim internetskim stranicama.

Kopirati
Drag cursor here to close