Je li se smjelo?

Facebookov nadzorni odbor pokrenuo javnu raspravu o zabrani Donaldu Trumpu

Osim o izjašnjavanja o ispravnosti odluke o zabrani, nadzorni odbor traži i komentare koji bi pomogli Facebooku tretirati izražavanja političkih kandidata i ostalih dužnosnika.
Sci-Tech / Internet | 01. 02. 2021. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Facebookov je nadzorni odbor odlučio početi prihvaćati komentare javnosti, kroz svojevrsnu javnu raspravu, na odluku tvrtke o zabrani korištenja njihove platforme bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, prenosi The Verge.

Zabranu je potaknuo jednominutni video koji je Trump postavio na svoj račun 6. siječnja u kojem je govorio da su izbori ukradeni te pisanu objavu u kojoj Trump objašnjava da su to stvari (napad na Kapitol) koje se dogode kada se ''sveta'' pobjeda na izborima oduzme od nepravedno tretiranih domoljuba.

Facebook je odmah reagirao i uklonio navedene objave te su zabranili Trumpu pristup računu na Facebooku i Instagramu na neodređeno vrijeme, a sada žele potvrdu je li njihova odluka bila ispravna, javlja Bug.

O opravdanosti te zabrane, raspraviti će nadzorni odbor uz pomoć javnosti, dok Nick Clegg, Facebookov potpredsjednik za globalne poslove i komunikacije, već vjeruje da je ona bila nužna i ispravna.

Nadzorni će odbor Facebooka prikupljati mišljenja javnosti do 5. veljače, a oni moraju biti napisani na engleskom jeziku te ne smiju biti duži od dvije stranice napisane fontom Times New Roman.

Osim o ispravnosti zabrane, također su dobrodošli komentari o tome kako bi Facebook trebao tretirati izražavanje političkih kandidata.

Kopirati
Drag cursor here to close