Opet online

Facebook, Instagram i WhatsApp opet u funkciji; Najdulji pad ikad

Očito je Facebook uspio riješiti tehničke probleme koji su korisnicima gotovo sedam sati onemogućavali pristup uslugama društvenih mreža...
Sci-Tech / Internet | 05. 10. 2021. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Nakon vjerojatno dajduljeg pada ikad, Facebookovi serveri počeli su davati znakove života

Nešto prije ponoći Facebook i Instagram počeli su davati znakove života, nakon gotovo nezabilježenog pada u kojem su gotovo sedam sati bili praktički nedostupni.

Očigledno su im serveri opet proradili i sve se polako vraća u normalu, doduše brzina otvaranja nekih stranica je spora, ali se ipak događa. Slična je situacija s WhatsAppom, koji je proradio na mobilnim uređajima.

Očito je Facebook uspio riješiti tehničke probleme koji su korisnicima onemogućavali pristup uslugama društvenih mreža. Korisnici diljem svijeta javljaju da mogu pristupiti Facebooku. Ipak, čini se da još nisu sve funkcije dostupne, no za vjerovati je da će se i to u narednim satima riješiti, javlja Net.hr.

Podsjetimo, vodeće društvene mreže Facebook i Instagram, kao i sustavi za razmjenu poruka WhatsApp i Messenger nekoliko su sati nedostupni korisnicima. Kako navodi servis za detekciju rušenja web stranica Downdetector, prve informacije o problemima počele su stizati oko 17:30 sati po našem vremenu.

Deseci milijuna korisnika diljem svijeta žalili su se da ne mogu pristupiti tim mrežama, a Downdetector bilježi stotine tisuća prijava za svaku od tri mreže.

Obje mreže i aplikacija su pod vlasništvom Facebooka i koriste zajedničku infrastrukturu. Uzrok problema je za sada nepoznat.

Kopirati
Drag cursor here to close