Stigao novi update

Ažurirajte iOS i spriječite ''rušenje'' iPhonea

Apple je, kao što je i obećao, pustio novo ažuriranje iOS 11.2.6 kako bi riješio ovaj problem prije izlaska iOS 11.3 inačice početkom proljeća.
Sci-Tech / Internet | 21. 02. 2018. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je pustio novo ažuriranje operativnog sustava iOS (11.2.6) koji je popravio bug s ''rušenjem'' i ''smrzavanjem'' uređaja, a posebice iPhonea.

Naime, spomenuti bug uzrokuje rušenje iOS aplikacija ili cijelog sustava zbog jednog slova iz indijskog telugu jezika (jezik iz jezične skupine dravidskih jezika koji danas ima oko 70 milijuna govornika). Kako bi došlo do spomenutog rušenja aplikacija pa i cijelog sustava dovoljno je da se to slovo primi u poruci ili bude ubačeno u polje za unos teksta.

Ukoliko spomenuto slovo korisnik pokuša vidjeti unutar aplikacija kao što je WhatsApp doći će do njihova rušenja, a ukoliko se slovo prikaže u obliku notifikacije može doći do rušenja čitavog Springboard sustava koji se u iOS-u brine za Home okruženje. Valja istaknuti da novi bug nije ograničen samo na iOS uređaje već i na watchOS te macOS uređaje kod kojih također može doći do rušenja aplikacija.

Apple je, kao što je i obećao, pustio novo ažuriranje iOS 11.2.6 kako bi riješio ovaj problem prije izlaska iOS 11.3 inačice početkom proljeća.

 

Kopirati
Drag cursor here to close