Sukladno najavama

Toshiba ponovno u velikim gubicima

Sci-Tech / Flash | 13. 02. 2017. u 09:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanski tehnološki div Toshiba krajem prošle je godine otkrio još jedan veliki računovodstveni skandal vezan uz njihovu američku podružnicu Westinghouse.

Naime, tamo su kroz godine ulaganja u nuklearne elektrane ostvareni višemiliijunski gubici, koji nisu ispravno proknjiženi, pa je slijedom toga došlo do velikog skandala, otkaza, te sada i do ispravka svih knjigovodstvenih grešaka, prenosi Bug.hr.

U najnovijem financijskom izvješću, onom za posljednje tromjesečje 2016. godine, Toshiba će na globalnoj razini prijaviti gubitak u iznosu od 3,52 milijarde dolara, što je izravna posljedica otpisa velikih troškova iz SAD-a, koji bi mogli iznositi i do 6 milijardi dolara – javlja Reuters.

Kako bi se izvukli iz dugovanja i financijskih problema, u Toshibi pripremaju prodaju odjela za proizvodnju čipova, kao i još nekoliko manjih udjela u kompanijama u koje su ulagali tijekom godina.

Oko 12 tisuća zaposlenika Westinghousea u SAD-u, pak, nije sigurno na svojim radnim mjestima i strahuju od otkaza, u slučaju da Toshiba odluči eliminirati i taj gubitaški odjel.

Kopirati
Drag cursor here to close