Stoneman Willie

Nakon čak 128 godina otkriven identitet legendarne mumije u SAD-u

Jedna od najstarijih mumija u SAD-u koja je više od stoljeća izložena u pogrebnom poduzeću, konačno će biti pokopana. Mumija je inače lokalna turistička atrakcija, a sad je konačno otkriven njezin identitet.
Sci-Tech / Flash | 06. 10. 2023. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mumificirani čovjek poznat kao Stoneman Willie bit će dolično pokopan nakon što je 128 godina bio izložen u pogrebnom poduzeću u Readingu, Pennsylvania.

Neidentificirani muškarac bio je alkoholičar koji je umro od zatajenja bubrega u lokalnom zatvoru 19. studenog 1895. godine.

Video: Stoneman Willie

Slučajno mumificiran

Slučajno ga je mumificirao pogrebnik koji je eksperimentirao s novim tehnikama balzamiranja, prema Auman's Funeral Home.

Obučen u odijelo s leptir-kravatom, mršavi čovjek prikazan je u kovčegu s crvenim pojasom preko prsa. Dlaka i zubi ostali su mu netaknuti. I lice mu je poprimilo" kožast" izgled.

Kia Johnson/Reuters / Stoneman Willie

S obzirom na to da je čovjek dao lažno ime kada je uhićen zbog džeparenja, identitet Stonemana Willieja godinama je bio nepoznat. Lokalni dužnosnici nisu mogli pronaći njegove rođake.

Pogrebno poduzeće zatražilo je od države dozvolu da zadrži tijelo umjesto da ga pokopa kako bi pratilo eksperimentalni proces balzamiranja.

Otkriveno tko je

Međutim, Aumanovo poduzeće kaže da je sada identificiralo Stonemana Willieja, koristeći povijesne dokumente. Njegovo ime će otkriti kada polože tijelo na konačni počinak.

Do sada se o njemu nije znalo mnogo osim njegovih irskih korijena.

"Ne nazivamo ga mumijom. Nazivamo ga našim prijateljem Williejem. Upravo je postao takva ikona, tako legendarni dio ne samo prošlosti Readinga, već sigurno i njegove sadašnjosti", rekao je Kyle Blankenbiller, direktor pogrebnog društva.

Cijeli ovaj tjedan Willie je izložen u Aumanovom pogrebnom poduzeću.


U subotu će krenuti na svoje posljednje putovanje ulicama Readinga. Bit će pokopan na lokalnom groblju, gdje će njegovo pravo ime konačno biti upisano na njegovu nadgrobnu ploču.

Kopirati
Drag cursor here to close