50 stipendija

Mađarska stipendira studente iz BiH

Sci-Tech / Flash | 25. 01. 2017. u 13:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH danas je utvrdilo i uputit će Predsjedništvu BiH Prijedlog programa obrazovne i kulturne suradnje između Ministarstva civilnih poslova i Ministarstva ljudskih resursa Mađarske 2017. - 2019.

Prema Programu, Mađarska nudi godišnje stipendije za 50 bosanskohercegovačkih studenata da nastave studij u Mađarskoj na mađarskom ili engleskom jeziku, i to 20 stipendija u oblasti poljoprivrede i prirodnih znanosti, 20 stipendija u oblasti inženjerstva i ekonomije i pet stipendija za jednociklusne studije u oblasti medicine za pune dodiplomske ili postdiplomske studijske programe.

Također, mađarska strana nudi pet stipendija za puni doktorski studij na engleskom jeziku u bilo kojoj oblasti od interesa. Pored besplatnih studija, Mađarska će bh. studentima osigurati smještaj u sveučilišnim kampusima i studentskim domovima, zdravstveno osiguranje i mjesečnu stipendiju.

U skladu s ovim programom Bosna i Hercegovina nudi mogućnost mađarskim studentima nastaviti studij na nekom od sveučilišta u BiH na način i pod uvjetima predviđenim u okviru Srednjoeuropskog programa razmjene za sveučilišni studij, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH

Kopirati
Drag cursor here to close