Nagrade najboljima

KKR i Telemach podržali projekt Hackathon

Sci-Tech / Flash | 10. 11. 2015. u 13:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teufik Tutundžić, Dragana Pavlović, Amar Bašić, Almedina Tatarić i Majid Korić prema ocjenama stručne komisije dizajnirali su najbolje aplikacije.

Pobjednike kao nagrada očekuje posjeta online kompaniji u Švicarskoj u vlasništvu investicijskog fonda KKR. Najboljima su uručeni i mobilni telefoni ''iPhone 6'' kao nagrada kompanije Telemach.

Projektu Hackathon koji je otvorila službeno veleposlanica SAD u BiH, Maureen Cormack prisustvovao je i predstavnik KKR Lucian Schönefelder koji je održao i 40- minutnu prezentaciju o načinu poslovanja najjačeg američkog investicijskog fonda KKR-u koji u BiH ulaže u infrastrukturu Telemach kompanije.

''Impresioniran sam IT talentima u BiH, kao i sudionicima Hackathon manifestacije. Odlučili smo da pozovemo pet studenata u Švicarsku na edukativnu posjetu u jednu od naših vrhunskih digitalnih kompanija. Nadamo se da će studenti stečeno dragocjeno iskustvo primijeniti kao poduzetnici u Bosni i Hercegovini. Inače KKR je vrlo aktivan investitor u Europskoj tehnološkoj industriji i za izgradnju napredne vrhunske kvalitete širokopojasne infrastrukture i tehnologije obrazovanja'', kazao je Lucian Schönefelder, predstavnik KKR, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close