zdravlje i fitness

HTC i Under Armour predstavili su UA HealthBox™

Sci-Tech / Flash | 06. 01. 2016. u 12:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HTC i Under Armour predstavili su UA HealthBox™, prvi na svijetu sveobuhvatno povezani fitness sustav koji mjeri, prati i upravlja najvažnijim segmentima zdravlja – spavanje, fitness, aktivnosti i prehrana. Osmišljen i proizveden od strane HTC-a, UA HealthBox, kojeg pokreće UA Record™, uključuje fitness traku za ruku, monitor otkucaja srca te malu vagu, sve besprijekorno povezano s UA Record, s ciljem pružanja podataka koji pojedincima omogućuju da unaprijede svoje zdravlje i nivo fitnessa. Novi UA Record se može preuzeti na Google Play™ i App Store online trgovinama.

Uz HTC ili neki drugi pametni telefon sa Android ili iOS platformom, UA Record ima ulogu nadzorne ploče za svakodnevne aktivnosti koja diktira kako se osjećate. Slijedeći istu filozofiju kojom se HTC rukovodi prilikom dizajniranja pametnih telefona, UA HealthBox uklanja prepreke i kompleksnost tehnologije pružajući jednostavan način postavljanja i korištenja sustava.

''Ovaj sustav sadrži sve što pojedincu treba za bolji nadzor nad njegovim zdravljem i nivoom fitnessa'', rekao je Wolfgang Muller, Izvršni direktor HTC odjela Connected Products. ''Bez obzira jeste li sportaš visokih performansi ili jednostavno pojedinac koji se brine o svom zdravlju, UA HealthBox je jedini sustav koji vam daje potpuni uvid i pruža informacije i motivaciju koja vam je potrebna da postignete svoje ciljeve''.

UA BandTM je osmišljen da se nosi svakodnevno, tijekom cijelog dana. Bilježi dnevne aktivnosti, vježbanje i spavanje. Svakodnevno praćenje vam omogućuje da postavite dnevne ciljeve i pratite postizanje istih preko trake za ruku. UA Band upotrebljava vanjski oklop bez šava sa zaslonom koji je diskretno sakriven ispod vanjskog oklopa, što omogućuje da tehnologija ostane skrivena kada se ne upotrebljava. Dizajniran za sportaše, traka za ruku nudi opciju naprednog vježbanja sa zaslonom koji je vidljiv tijekom rada, kada se traka poveže sa UA Heart Rate, vidljive su i LED oznake koje označavaju zonu otkucaja srca. UA Band je dostupan u crnoj boji s crvenom teksturom sa unutarnje strane koja omogućava otpuštanje vlage.

UA Heart RateTM je kompaktni monitor srca koji posjeduje inovativnu mikro snap tehnologiju dizajniranu da bude neprimjetna tokom vježbanja. Remen postavljen preko prsa i prijenosni senzor pomažu pratiti intenzitet vježbanja i pametnije vježbanje. UA Heart Rate je osmišljen kako bi osigurao izračunavanje točnog iznosa kalorija. U kombinaciji sa UA Record App-om, UA Heart Rate omogućuje prilagođavanje zona otkucaja srca.

Praćenje dnevne aktivnosti

UA ScaleTM je prelijepo izrađena vaga sa kultnim cirkularnim dizajnom i mogućnošću wi-fi konekcije. Vaga, izrađena od stakla, koristi naprednu tehnologiju koja omogućuje očitavanje postotaka težine i masnog tkiva. LED zaslon, postavljen iza stakla je nevidljiv kada nije u upotrebi. Vaga može podržati do osam korisnika i sinkronizira se sa UA Record App-om koji omogućuje pregled promjene težine kao dio sveukupnog zaslona svakog pojedinačnog korisnika. UA Scale se može kupiti u crnoj boji sa crvenom teksturom sa unutrašnje strane.

''Danas se korisnicima nudi nekoliko mogućnosti praćenja dnevne aktivnosti, ali ni jedna ne nudi opciju bilježenja i predstavljanja informacija na smislen način. Većina nas ima više informacija o funkcioniranju naših auta nego što znamo o tome što može naše tijelo'', rekao je Robin Thurston, Viši potpredsjednik kompanije Under Armour. 'Under Armour i HTC žele to promijeniti, idući daleko dalje od samog automatiziranja praćenja podataka. UA HealthBox pruža personalizirano zdravstveno i fitness iskustvo osmišljeno tako da vas vodi prema cilju koji ste sebi postavili''.

Zbog svog jedinstvenog pristupa, svrha UA HealthBox je da bude sastavni dio svakodnevnog života pojedinca, zbog čega je važnost dizajna bila na prvom mjestu. Dizajn UA HealthBox-a ujedinjuje portfolio proizvoda i iskustva korištenja istih.

''HTC smatra dizajn beskompromisnim dijelom naše kulture. To je dio našeg DNK-a te se opsesivno fokusirao na izradu prekrasnog dizajna, ne samo izvana nego i iznutra'', rekao je Muller. ''Dizajn UA HealthBox-a je prelijep, ni jedan detalj nije previđen ili nepromišljen. Istovremeno je dizajniran da bude sveobuhvatno spojen sistem koji je jednostavan za svakodnevno i cjelodnevno korištenje. To je ono što ga čini različitim od bilo čega na trenutnom tržištu“.

Dostupnost

UA HealthBox će biti dostupan 22. siječnja u Sjedinjenim Američkim Državama, pred-narudžbe se mogu napraviti od danas na www.HTC.com, www.UA.com te u Under Armour Brand House lokacijama. UA HealthBox će biti dostupan na dodatnim lokacijama u Sjedinjenim Američkim Državama tijekom prva tri mjeseca prodaje, a na međunarodnim tijekom 2016. godine.

O kompaniji HTC

HTC korporacija ima za cilj da unese sjaj u život. Kao globalni inovator pametnih mobilnih uređaja i tehnologija, HTC je proizveo nagrađivane proizvode i prvijence u mobilnoj industriji, a među koje se ubrajaju i hvaljeni HTC One i HTC Desire linije pametnih telefona. To postiže još od svog osnivanja 1997. godine. Dionice HTC-a dio su Tajvanske burze (TWSE: 2498). www.htc.com

HTC, HTC logo su zaštićeni žigovi HTC kompanije. Imena kompanija i proizvoda spomenutih u tekstu su potencijalno zaštićena od strane njihovih vlasnika.

Kopirati
Drag cursor here to close