Novootvoreno

U Fojnici otvoren obnovljeni i modernizirani objekt Banje Reumal

"Banja" je jedini objekt te vrste čiji ukupan kapacitet je 140 kreveta, od kojih skoro 50 kreveta su ortopedski ležajevi za nepokretne i slabo pokretne osobe, s prostorom za dječiju rehabilitaciju.
Lifestyle / Zdravlje | 27. 06. 2022. u 20:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru kompleksa Lječilišta “Reumal” Fojnica, regionalnog lidera u banjskom liječenju i rehabilitaciji danas je otvoren potpuno obnovljen i moderniziran objekt Banja Reumal.

U rekonstrukciju je uloženo gotovo milijun KM, a u novootvorenoj “Banji” bit će angažirano 50 radnika medicinske struke i drugog osoblja. Riječ je o objektu koji je zbog svoje specifičnosti liječenja i rehabilitacije teških bolesnika ali i kapaciteta, te stručnog osoblja, od posebnog značaja za Fojnicu, Bosnu i Hercegovinu pa i ovaj dio Europe.

Foto: PR / U Fojnici otvoren obnovljeni i modernizirani objekt Banje Reumal

"Banja" je jedini objekt te vrste čiji ukupan kapacitet je 140 kreveta, od kojih skoro 50 kreveta su ortopedski ležajevi za nepokretne i slabo pokretne osobe, s prostorom za dječiju rehabilitaciju. Ponovnim otvorenjem ovog objekta svi oni dobivaju adekvatan i moderan prostor za liječenje i oporavak.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i premijer Federacije BiH Fadil Novalić koji je kazao da je u vrijeme koronavirusa bio u kontaktu s izvršnim direktorom Reumala Alijom Mukačom, te da su razgovarali o planu oporavka od krize. Novalić je dodao da su tada imali problem pomoći turizmu, ali da banjska lječilišta nisu bila uvrštena.

Foto: PR / U Fojnici otvoren obnovljeni i modernizirani objekt Banje Reumal

"Za stavljanje banjskih liječilišta u taj program pomoći zaslužna je Fojnica i kriza u Fojnici kao i Mukača koji je tražio pomoć od nas. Sve naše banje su dobile pomoć, a Fojnica je bila povod toga", kazao je Novalić.

Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo je rekao da je lijepo u Fojnici vidjeti obnovljen i moderniziran objekt Banja Reumal, te da je još ljepše čuti da se otvara 50 radnih mjesta.

Kopirati
Drag cursor here to close