Nema zaraženih

Njemačka: Gripa ove godine izostala

Ove godine je potvrđeno 13 smrtnih slučajeva koji se povezuju s gripom. Tijekom teškog vala gripe u sezoni 2017/2018. je zabilježeno 1.700 slučajeva
Lifestyle / Zdravlje | 22. 04. 2021. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Njemačkoj je ove godine izostao val oboljenja gripom, priopćio je državni epidemiološki Institut Robert Koch u četvrtak.

"Ove sezone je val gripe u potpunosti izostao", priopćio je Institut Robert Koch. Kako je nadalje rečeno, od početka jeseni je zabilježeno svega 519 slučajeva zaraze gripom.

Prošle godine u isto vrijeme je u Njemačkoj bilo zabilježeno 184.000 slučajeva oboljenja klasičnom gripom.

"Time nisu ispunjeni uvjeti za početak vala gripe“, rekla je glasnogovornica instituta. To je prvi put da se ne govori o valu gripe od 1992., kada je počelo godišnje promatranje širenja i oboljenja virusima gripe.

Pročitajte još

Ove godine je potvrđeno 13 smrtnih slučajeva koji se povezuju s gripom. Tijekom teškog vala gripe u sezoni 2017/2018. je zabilježeno 1.700 slučajeva, no polazi se od toga da je stvarni broj umrlih u toj sezoni povezanih s gripom premašio broj od 25.000, prenosi Hina. 

Institut Robert Koch izostanak vala gripe povezuje s mjerama u borbi protiv pandemije koronavirusa poput obveze nošenja maski, održavanja razmaka i općih higijenskih mjera te čestih prozračivanja zatvorenih prostora.

Isto tako se na početku sezone mnogo više građana cijepilo protiv gripe, nego što je to bio slučaj ranijih godina.

Kopirati
Drag cursor here to close