Prioritetne skupine

Konjic objavio Plan cijepljenja stanovništva

Dom zdravlja Konjic je objavio Plan cijepljena stanovništva Općine Konjic.
Lifestyle / Zdravlje | 28. 04. 2021. u 07:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna ustanova Dom zdravlja Konjic objavila je Plan cijepljena stanovništva Općine Konjic.

"U skladu s Operativnim planom cijepljenja protiv Covid-19 u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, predviđeno je cijepljenje prioritetnih grupa stanovništva, prema kojem jednu od grupa predstavlja i stanovništvo starije żivotne dobi, odnosno dobi preko 60 godina", naveo je Dom zdravlja Konjic.

Kronični bolesnici prioritet

Prijave od strane zainteresiranih iz ove dobne skupine evidentirat će se putem sljedećih telefonskih brojeva: 036/ 712 — 561 i 036/ 712 — 562,

i to uz evidentiranje sljedećih podataka:

- Ime i prezime,
- JMBG;
- Adresa stanovanja;
- Broj telefona;
- Bolovanje nekih kroničnih bolesti.

Iz Doma zdravlja naglašavaju da su prema Operativnom planu cijepljenja prioritetna grupa osobe životne dobi preko 60 godina i osobe s kroničnim bolestima bez obzira na životnu dob.

Cijepljenje za zaposlene građane 

"Osobe koje pripadaju navedenoj prioritetnoj skupini, a koje nemaju zdravstveno osiguranje u HNŽ, nemaju obiteljskog doktora u J.U. Domu zdravlja Konjic, a imaju prebivalište u Općini Konjic, također se mogu prijaviti kako bi bili evidentirani", kažu iz Doma zdravlja Konjic.

Aplikacija cijepljenja u kućnim uvjetima za nepokretne pacijente navedene životne dobi, bit će naknadno organizirana.

Nakon što se izvrši cijepljenje prioritetne skupine, bit će organizirano cijepljenje za zaposlene građane koji rade na mjestima na kojima je mogućnost zaraze i transmisije COVID-19 izraženija.

Kopirati
Drag cursor here to close