Interaktivna radionica

Dođi na radionicu "Pričajmo o dijabetesu" na Filozofskom fakultetu u Mostaru

Održati će se 1. listopada 2022.godine s početkom u 11. sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.
Lifestyle / Zdravlje | 21. 09. 2022. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga dijabetičara Hercegovačko-neretvanske županije s ponosom najavljuje projekt "Pričajmo o dijabetesu" a koji se po prvi puta organizira u ovoj županiji i gradu Mostaru.

Projekt "Pričajmo o dijabetesu" zamišljen je kao interaktivna radionica kroz koju će se govoriti o životu s dijabetesom, preprekama koje DM nosi te o važnosti prehrane i zdravog načina života za sve osobe oboljele od dijabetesa. Održati će se 1. listopada 2022.godine s početkom u 11. sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Predavači na radionici će biti renomirani liječnici, psiholozi, nutricionisti i to: dr.Saša Tomić, endokrinolog (Jagodina R.Srbija) , Dorotea Tomić, savjetnik psihotearpeut pod supervizijom (Jagodina R.Srbija)  , Lara Tomić, dipl.nutricionist i savjetnica za ishranu (Jagodina R.Srbija), Ernesa Mešić, specijalist za psihosocijalnu rehabilitaciju (Tuzla, BIH) i Nevena Pandža, mag.nutrizionizma (Mostar, BIH).

Udruga Insula iznimno je ponosna na ovaj projekt i uvjereni su kako će radionica imati vrlo pozitivan utjecaj na sve koji se taj dan pridruže jer mnogo je svakodnevnih pitanja koje imaju oboljeli od dijabetesa, bilo da je riječ o roditeljima djece oboljele od dijabetesa ili odraslih pacijenata.

Radionice će se odvijati paralelno u više učionica gdje je cilj razviti dijalog između prisutnih građana i predavača jer smatramo kako je svim pacijentima upravo razgovor o problemu potreban. Također vrlo važna tema kojoj ćemo dati puno pažnje kroz radionicu je prehrana. Kako se zdravo hraniti a pritom uživati u hrani i balansirati ju s dijabetesom te važnost rekreacije i aktivnosti za dijabetes.

Trajanje radionica planirano je od 11.00 do 14.00 sati a udruga Insula ovim putem poziva sve zainteresirane da dođu, ne morate biti dijabetičar,  dovoljna je želja za učenjem o dijabetesu i životu sa dijabetičarem, mi vas čekamo u dobrom raspoloženju.

Kopirati
Drag cursor here to close