KS

Crveni križ obučio 890 policajaca o prvoj pomoći

Crveni križ u Kantonu Sarajevo obučio je 890 pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo iz prve pomoći.
Lifestyle / Zdravlje | 04. 11. 2021. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crveni križ u Kantonu Sarajevo obučio je 890 pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo iz prve pomoći.

Naime, uz financijsku podršku Međunarodnog komiteta Crvenog križa instruktori i predavači Crvenog križa Federacije BiH, iz osam općinskih organizacija Crvenog križa u Kantonu Sarajevo, organizirali su 68 tečajeva iz prve pomoći u posljednja dva mjeseca.

Cilj obuke je prenošenje teoretskog i praktičnog znanja, vještina i iskustava iz prve pomoći policijskim službenicima kako bi mogli adekvatno reagirati u slučaju potrebe, a imajući u vidu da je riječ o osobama koje su prema dužnosti uvijek prve u slučaju nesreće.  

Foto: PR / Obuka pripadnika MUP-a KS

Posebna pažnja posvećena je prepoznavanju ozljeda i pružanju prve pomoći za specifične ozlijede kao što su ozlijede nastale u prometnim nesrećama, na ulici, ozlijede nanesene hladnim oružjem i sl.

Kandidati su također uvježbavali tehnike iz kardiopulmonalne reanimacije što je prvi red hitnosti u prvoj pomoći i predstavlja veliki značaj za prepoznavanje srčanog zastoja i koraka oživljavanja.   

Inače, svaki policijski službenik koji je prisustvovao obuci dobio je i priručnik ''Prva pomoć'' uz pomoć kojeg, u slučaju potrebe, mogu osvježiti stečeno znanje.

Kopirati
Drag cursor here to close