Ostvarivanje suradnje

Predstavnici Granične policije BiH i IOM-a o tehničkoj potpori

Granična policija Bosne i Hercegovine i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) surađuju od osnivanja ove policijske agencije te je potpora IOM-a usmjerena od samog početka i na operativno jačanje GPBiH.
Vijesti / Flash | 26. 10. 2021. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Predstavnici Granične policije BiH i IOM-a o tehničkoj potpori

Predstavnici Granične policije BiH sastali su se u utorak s predstavnicima IOM-a, na čelu sa šeficom Misije IOM-a i Regionalne koordinatorice za Zapadni Balkan Laure Lungarotti u Glavnom uredu GPBiH.

Granična policija Bosne i Hercegovine i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) surađuju od osnivanja ove policijske agencije te je potpora IOM-a usmjerena od samog početka i na operativno jačanje GPBiH.

Na sastanku je razmatrana dosadašnja implementacija tehničke potpore Graničnoj policiji BiH i provedba trenutnih aktivnosti u sklopu Projekta IPA 2020 "Posebne mjere za potporu u odgovoru na izbjegličku i migrantsku situaciju u BiH", financirano od EU-a, kojim je predviđena nabavka specijalističke opreme za potrebe Granične policije BiH u iznosu od oko šest milijuna maraka (6.152.920,00 maraka) za nadzor granice i sprječavanje i suzbijanje krijumčarenja ljudi i robe.

Do sada su Graničnoj policiji isporučena terenska vozila, kombiji, termovizijske kamere, uređaji za dnevno i noćno osmatranje i drugo, s ciljem učinkovitijeg odgovora brojnim sigurnosnim izazovima i učinkovitijem upravljanju nezakonitim migracijama.

Predstavnici IOM-a su informirani o operativnom korištenju do sada donirane opreme koja u značajnoj mjeri doprinosi učinkovitijem obavljanju poslova i zadataka, s posebnim naglaskom na sprječavanje i suzbijanje nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi.

Također, razmatrani su modaliteti korištenja preostalih sredstava planiranih za potporu u kadrovskom i materijalno-tehničkom opremanju Granične policije BiH.

Predstavnici Granične policije BiH su iskazali zahvalnost IOM-u na dugogodišnjoj suradnji i potpori, priopćeno je iz GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close