Stanje je sve bolje

Čerkez: Očekujemo nastavak stabilizacije epidemiološke situacije

Čerkez je kazao da je oprez i dalje potreban pa u Stožeru smatraju da nošenje zaštitne maske i fizičku distancu treba i dalje poštovati u ustanovama poput socijalnih, kaznenih i drugih u kojima se okuplja veći broj ljudi.
Lifestyle / Zdravlje | 09. 03. 2022. u 15:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svi epidemiološki parametri su u padu u Federaciji Bosne i Hercegovine te se očekuje nastavak stabilizacije epidemiološke situacije'', rekao je na sjednici Zastupničkog doma Federalnog parlamenta Goran Čerkez iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, predočavajući zastupnicima epidemiološko stanje u zadnjem tjednu.

Informacije ove vrste su od početka pandemije bile u vrhu dnevnog reda svake sjednice Doma, ali je Čerkez danas predložio da ubuduće budu razmatrane tromjesečno s tim da zastupnicima mjesečno bude dostavljana i analiza cjelokupnog  stanja.

Iako su parametri povoljniji, Čerkez je kazao da je oprez i dalje potreban pa u Stožeru smatraju da nošenje zaštitne maske i fizičku distancu treba i dalje poštovati u ustanovama poput socijalnih, kaznenih i drugih u kojima se okuplja veći broj ljudi.

U Sloveniji se trenutno evidentira određeno povećanje broja novooboljelih od COVID- 19, naveo je ovaj predstavnik Kriznog stožera u prilog tvrdnjama da oprez ne treba odbaciti i pored povoljnijeg stanja u FBiH. 

Na koncu, zahvalio je Parlamentu i Federalnoj vladi, medijima i međunarodnim organizacijama zbog podrške Kriznom stožeru u naporima protiv pandemije.

Kopirati
Drag cursor here to close