Vitez

Bez donacije - nema transplatacije

U Vitezu obilježen Europski dan darivanja organa i zahvale donorima.
Lifestyle / Zdravlje | 20. 10. 2022. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Vitezu je jučer ispred poslovnog centra Fis, u organizaciji Udruženja/Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB, obilježen Europski dan darivanja organa i zahvale donorima.

Veliki broj građana posjetio je naš štand, preuzeo edukativno- promotivne materijale, razgovarao sa dijaliziranim i transplantiranim pacijentima na temu donacije I transplantacije organa.

Foto: PR / U Vitez.u obilježen Europski dan darivanja organa i zahvale donorima

Mnogi od njih su se odlučili i da potpišu donorsku karticu, te na taj način iskažu svoju volju i želju, da u slučaju smrti, daruju organe i spase druge teško bolesne pacijente.

''Naš cilj je ostvaren jer smo većini posjetitelja našeg štanda pojasnili da je zapravo puno veća šansa da ćemo biti u potrebi za transplantacijom, mi ili naši najbliži, nego da ćemo biti u ulozi donora, za života ili nakon smrti. Bila je ovo još jedna odlična akcija naše Udruge koja je usmjerena prvenstveno o važnosti donacije i transplantacije organa i podizanju svijesti kod građana o ovoj životno važnoj temi'', priopćili su iz Upravnog odbora UDiT SBK/KSB.

Foto: PR / U Vitez.u obilježen Europski dan darivanja organa i zahvale donorima
Kopirati
Drag cursor here to close