Ne radite to

Ozbiljne posljedice čuvanja kondoma u novčaniku

Uobičajeno mjesto za čuvanje kondoma mnogima je novčanik, no stručnjaci upozoravaju da bi to moglo izazvati ozbiljne posljedice budući da se tako gubi kvaliteta i sigurnost.
Lifestyle / Seksualnost | 05. 09. 2018. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi muškarci vole kondom uvijek imati pri ruci, no mjesto gdje ga pohranjuju moglo bi se pokazati kobnim. Uobičajeno mjesto za čuvanje kondoma mnogima je novčanik, no stručnjaci upozoravaju da bi to moglo izazvati ozbiljne posljedice budući da se tako gubi kvaliteta i sigurnost. 

"Toplina, vlaga, trenje i svjetlost mogu jako utjecati na kvalitetu kondoma i tako im smanjiti učinkovitost", objasnila je stručnjakinja za seksualno zdravlje Karin O'Sullivan za britanski Metro. 

Bolje rješenje za spremanje kondoma nije ni džep budući da se tako kondom grije od topline vašeg tijela, a zbog toga lateks postaje slabiji i izlažete se većem riziku pucanja.

Također se može dogoditi da nešto oštrije poput ključeva ogrebe kondom i na njemu napravi pukotinu. Vjerojatno ne moramo posebno objašnjavati da ne želite koristiti kondom s rupom, piše Index.hr. 

Loša mjesta za spremanje kondoma također su ormarići u kupaoni (zbog vlage), prozorske daske (zbog svjetla) ili u pretincu za rukavice u automobilu. 

"Idealno mjesto za držanje kondoma bi bila metalna kutijica ili platnena vrećica koja ih štiti od svjetla, topline i oštrih predmeta", savjetuje Karin.

Kopirati
Drag cursor here to close