Jedna bitna stvar

Ovo je tajna za bolji seks

Mnogi muškarci osjećaju pritisak oko toga kakvi su u krevetu.
Lifestyle / Seksualnost | 24. 10. 2022. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razgovor o seksu koristan je jer može zbližiti partnere i pomoći da se produbi intimnost i izgradi međusobno povjerenje. Emocionalna povezanost i sloboda da budete iskreni jedno prema drugom tako mogu doprinijeti tome da i u seksu budete zadovoljni, pa je dobar razgovor zapravo temelj svakog odnosa, prenosi 24sata pozivajući se na portal Sexual Health Scotland.

No, zašto nam je često tako teško pokrenuti ga?

Za muškarce

Mnogi muškarci osjećaju pritisak oko toga kakvi su u krevetu. Biti dovoljno dobar, uspjeti da traje dovoljno dugo, znati da je penis dovoljno velik i dovoljno jak... sve je to ono što muškarca opterećuje i puno prije nego što dođe do kreveta. Za njih se partneričino pitanje 'što voliš u krevetu' može činiti kao znak da nisu uspjeli.

No, stvar je u tome da vas partnerica pita što želite da vam radi, a što ne volite, što je početak još boljeg seksualnog života i osnova za bolju vezu.

Za žene

Neke se žene boje da će otvorenim razgovorom o seksu djelovati previše napadno ili pokazati da imaju 'previše' seksualnog iskustva. To ne mora biti tako i ne morate se osjećati manje vrijedno, a pogotovo vas to ne treba sprječavati u tome da radite na tome da više uživate.

Počnite s nježnim, pozitivnim uputama poput 'bilo je super oko kad si...' kako biste pokazali što vam se sviđa i pokušajte ne davati previše negativnih komentara. Vaš partner treba upute; Ako ste novi jedno drugom, naučite ih kako vaše tijelo funkcionira. Jasno odredite u čemu se osjećate ugodno, a što je za vas 'ne'.

Za oboje

Seks je proces učenja. Ne postoje dva ista tijela, pa slijedi da ono što radite u odnosu s jednom osobom neće nužno biti ugodno drugoj osobi, zato je važno naučiti što novom partneru odgovara. Ako ne pitate, nikad to nećete sa sigurnošću znati.

Zato, kad se vaš ljubavnik otvori, pobrinite se da zna koliko vam je drago što vam vjeruje dovoljno da bude iskren.

Odaberite vrijeme za razgovor; obično nije dobra ideja razgovarati o seksu neposredno prije, nakon ili u trenutku seksa, jer su osjećaji tada ipak najranjiviji. Pronađite bolje vrijeme, na primjer kad ste pred televizorom, ili u šetnji prirodom.

Kako započeti razgovor? Ako niste sigurni, najbolje je jednostavno - u glavu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close