Istraživanje

Ovo je najčešći razlog zašto partner odbija seks s vama

Dijeljenje kreveta može biti posebno štetno ako jedan partner hrče. Zapravo, ako spavate s osobom koja hrče, možete kriviti svog partnera za čak 50% poremećaja spavanja.
Lifestyle / Seksualnost | 08. 05. 2021. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema seksualnim istraživačima, osjećaj umora jedan je od najčešćih razloga za preskakanje seksa. Znanost pokazuje da gubitak sna može naškoditi našem seksualnom životu i da nam se tada smanjuje libido, piše Index.hr.

Istraživanje Sveučilišta Michigan o ženskom spavanju i seksualnim aktivnostima pokazalo je da kada su žene loše spavale, sljedećeg su dana imale manje želje za seksom i rjeđe seksualne aktivnosti.

Studija iz 2011. otkrila je i da su muškarci koji su osam uzastopnih noći spavali samo pet sati imali čak 10 do 15% smanjene razine testosterona, što može imati velik utjecaj na spolni nagon.

Novija studija pokazala je pozitivan, linearni odnos između trajanja spavanja i volumena testisa. Drugim riječima, što su muškarci više spavali, to su testisi bili veći.

Dijeljenje kreveta može biti posebno štetno ako jedan partner hrče. Zapravo, ako spavate s osobom koja hrče, možete kriviti svog partnera za čak 50% poremećaja spavanja. S obzirom na to da je vjerojatnije da će muškarci hrkati više od žena, to je možda i razlog zašto je nekoliko studija pokazalo da je ženski san poremećeniji od muškog pa tako žene češće odbijaju seks od muškaraca.

Kopirati
Drag cursor here to close