Manipulacija

Prolaze li ljepotice stvarno bolje u životu?

Bez obzira na to radi li se o spavaćoj sobi ili radnom mjestu, najnovija istraživanja otkrila su nam da lijepe žene imaju puno veće šanse od pripadnika jačeg spola dobiti ono što žele.
Lifestyle / Seksualnost | 01. 06. 2021. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema rezultatima istraživanja, iskorištavanje vlastite ljepote kao sredstva manipulacije događa se zato što ženska ljepota pomućuje racionalan tok razmišljanja kod muškaraca, kao i osjećaj za ravnopravnost.

U istraživanju je prisustvovao 21 student sa Sveučilišta Zhejiang u Kini. Ispitanici su dobili zadatak promatrati 300 fotografija Kineskinja, a nakon toga ocijeniti njihovu ljepotu. Gotovo su polovicu žena ocijenili kao privlačne, dok su ostale pripadnice ljepšeg spola ocijenili kao neprivlačne, piše Cosmopolitan.hr.

Muškarci su, zatim, upareni s onim ženama koje su ocijenili kao privlačne kako bi s njima odigrali igru koja uključuje kockanje. Nakon toga su morali dogovoriti kako će s njima podijeliti manji novčani iznos.

Rezultati magnetne rezonance pokazali su da je mogućnost prihvaćanja loše ponude bila puno veća kad su ju nudile lijepe žene. Također su puno brže prihvaćali ponude od atraktivnih žena i brže odgovarali na loše ponude koje su im nudile neprivlačne žene.

Ono što je zanimljivo je to da za ovu vrstu ponašanja zapravo ni nemamo neko određeno objašnjenje: „Isto ćemo reagirati čak i kad znamo da će nam ta odluka štetiti ili kad znamo da nam to možda neće omogućiti spoj s privlačnom osobom“, objašnjava psiholog Anthony Little.

Neka prethodna istraživanja pokazala su da imamo tendenciju lijepe ljude ocjenjivati kao inteligentnije nego što jesu, kao i precijeniti njihovu osobnost i potencijal za uspjeh, što se vrlo često pretvara u takozvano samoispunjavajuće proročanstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close