55. rođendan

Prošla je sve faze, od golišavih uloga i naslovnica do Broadwaya

U međuvremenu se 'posložio' i ostatak njezine medijske popularnosti posjedovanjem 'kućnog uratka', problematičnim, često nasilnim vezama s grubim muškarcima, prekidi, vjenčanja, razvodi, plastične operacije, uloge u filmovima i serijama...
Lifestyle / Zabava | 01. 07. 2022. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnji dan, 1. srpnja 1967. godine u kanadskom Ladysmithu rođena je Pamela Denise Anderson.

Ono što je zanimljivo, postala je prvo dijete rođeno na stogodišnjicu Kanade (Canadian Centennial). Zahvaljujući tome, roditelji Carol i Barry Anderson dobili su nešto novaca, darova i podosta fotografiranja za novine.

Ova kanadsko-američka glumica, producentica i model, popularnost je stekla pojavljivanjem u TV seriji Spasilačka služba, u kojoj je od 1992. do 1997. glumila lik C. J. Parker.

Da bi postala popularna, kumovala je sljedeća slučajnost s kojom se ponovno pojavila u javnosti kada ju je kamera snimila kao djevojčicu koja sluša knjižničarku u lokalnoj knjižnici dok čita priču.

Ta fotografija je postala plakat za promociju knjižnica. Kao tinejdžerica je svirala saksofon i bavila se sportom, a zbog svoje gipkosti dobila je nadimak "djevojka od gume".

Godine 1989. na utakmici američkog nogometa, snimatelj je u stanci tražio zanimljivo lice i otkrivši sitnu plavušu prenio sliku na veliki ekran. Kada ju je publika ugledala, počele su glasne ovacije, a Pamela je na sebi imala majicu s logotipom poznate pivovare Labatt.

Video: Pamela Anderson's First Ever Scene On Baywatch Introducing CJ

Nakon toga je dobila ponudu iz pivovare i uskoro se pojavila na promotivnim posterima za jednu njihovu marku piva, a njezin je lik ukrasio mnogobrojne barove u Kanadi.

Fotograf koji ju je snimao za tu reklamu, nagovorio ju je da svoje fotografije pošalje Playboyu i uskoro su je pozvali na snimanje. Svoju prvu naslovnicu dobila je u listopadu 1989. i do sada je bila na najviše naslovnica u povijesti Playboya.

U međuvremenu se 'posložio' i ostatak njezine medijske popularnosti posjedovanjem 'kućnog uratka', problematičnim, često nasilnim vezama s grubim muškarcima, prekidi, vjenčanja, razvodi, plastične operacije, uloge u filmovima i serijama, brojni skandali i što još sve ne.

Video: Pamela Anderson talks Broadway debut in 'Chicago'

Za bubnjara heavy metal benda Mötley Crüe, Tommyja Leeja udala se 1995. a skupa su izdržali do 1998. godine. Obilježili su ih burni odnos i skandal kad je u javnost izašla snimka njihova seksa. Roditelji su dvojice sinova, Brandona Thomasa i Dylana Jaggera. Danas je iza nje 6 brakova.

Kritiziralo ju se zbog pretjeranog botoksa, zanosna plavuša i dalje slovi za jednu od najseksepilnijih žena u svijetu.

Iz glume se Pamela Anderson povukla kako bi se posvetila aktivizmu za prava životinja. Još od tinejdžerskih dana veganka i dugogodišnja aktivna članica PETA-e, najveće svjetske organizacije za prava životinja.

U novije vrijeme, dogodila se promjena u njezinom stilu odijevanja. Naime, na kazališnim daskama Broadwaya nastupila je u ulozi Roxie Hart u slavnom mjuziklu 'Chicago', pa je potpunosti prigrlila minimalističkiji modni stil.

Za dolazak Pamele u najnovije izdanje mjuzikla zaslužan je producent Barry Weissler. Prvi put joj se obratio s tom ponudom prije 11 godina, no nekadašnji seks simbol tada ga je odbio jer je bila posvećena odgoju sinova Brandona i Dylana Leeja.

Video: C.J Parker / Pamela Anderson Compilation | Baywatch Remastered
Kopirati
Drag cursor here to close