Nagrada više-manje

Mate Rimac: Od Monaca mi je draže moje Livno

''Monaco je stvarno nevjerojatan, mislim da tu samo u brodovima vidimo dvije milijarde dolara ispred nas, ali meni je i dalje draža Hrvatska, pa čak i moje Livno''
Lifestyle / Zabava | 14. 06. 2018. u 23:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mate Rimac natječe se za titulu EY Svjetskog poduzetnika godine, najprestižniju svjetsku nagradu za poduzetnike.

"Nisam se ja tu došao boriti šakama i laktovima za pobjedu. Toliko toga smo mi postigli, sad, jedna nagrada više-manje, jako je to lijepo. Nama je bitnije postići poslovni dio, da firma bude dugoročno uspješna, stabilna, da ostvarimo nove ciljeve koje imamo", rekao je Mate Rimac za RTL na pitanje o tome nada li se pobjedi ove godine.

"Monaco je stvarno nevjerojatan, mislim da tu samo u brodovima vidimo dvije milijarde dolara ispred nas, ali meni je i dalje draža Hrvatska, pa čak i moje Livno", kaže.

'Hrvatska ima puno potencijala, ali, naprimjer, imamo najveću ovisnost BDP-a u turizmu i jako slabu tehnološku ekonomiju. Imamo mi nekoliko iznimaka i super firmi koje rade super posao, ali sve je to slabo u odnosu na okruženje i razvijene zemlje. Mislim da je važno pokazati da u Hrvatskoj možemo imati tehnološke firme, da ima ljudi koji mogu izgraditi takvu firmu, zaposlenika, inženjera i tako dalje, da se na nas ne gleda samo kao na zemlju otoka, ljepota prirodnih, nego i za biznis. Meni je cilj privući druge automobilske firme da dođu u Hrvatsku raditi i poslovati jer smo mi gotovo jedina zemlja u Europi koja nema snažnu automobilsku industriju', kazao je Rimac, a prenosi Tportal.

Kopirati
Drag cursor here to close