'Guta' na laktu

Kakva je to ružna izraslina na laktu Borisa Beckera?

Ovakva oboljenja najčešće nastaju prilikom intenzivnog opterećenja lakta, pritiskom ili slično. Reuma i giht također mogu biti uzročnici.
Lifestyle / Zabava | 17. 01. 2018. u 23:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u javnom nastupu pokazao vrlo neobični izraslinu na lijevome laktu, nekadašnji njemački tenisač Boris Becker izazvao je lavinu pitanja o toj neobičnoj pojavi na njegovoj ruci.

Vidljivo je da mu sami vrh lakta nije špicastoga oblika, nego naprotiv - kao teniska loptica!?

Teniska legenda radi za Eurosport kao stručni komentator u vrijeme održavanja Australian Opena u Melbourneu, a pošto tamo trenutačno vlada jako toplo ljeto, posve je normalno i ljetno odijevanje. Njegov lakat naprosto je pobudio mnoštvo špekulacija na temu o kakvome se poremećaju radi.

Njemački Bild sarkastično zaključuje kako se zasigurno ne radi o nekoj oteklini nastaloj na niskim temperaturama, jer se turnir odigrava na +30 ili više.

Liječnik iz Belina dr. Thorsten Dolla, koji je ranije radio u nogometnim klubovima Hertha BSC i Union Berlin, ocijenjuje kako se radi o posljedicama jake upale sinovijalne vreće (burzitis).

Ovakva oboljenja najčešće nastaju prilikom intenzivnog opterećenja lakta, pritiskom ili slično. Reuma i giht također mogu biti uzročnici.

"To su problemi s laktom koje imam već odranije. Mogao bih to pokušati riješiti operativnim zahvatom, ali imao sam dosta operacija u životu i trenutačno mi ne treba još jedna. Sačekat ću i vidjeti što će biti s time, nemam nikakvih bolova", kaže Becker.

Dr. Dolla misli kako bi ovo moglo i biti i posljedicom velike Beckerove strasti - pokera. On kaže kako je posve moguće da dođe do upalnih procesa ako se lakat satima, odnosno danima drži na kockarskome stolu.

U Americi je poznat izraz ‚students elbow‘ (studentski lakat), jer su slične pojave relativno česte kod studenata koji satima čitaju, laktima naslonjeni na stol.

Ovakve anomalije, kažu liječnici, rješavaju se relativno jednostavno i u svakom slučaju bezbolno.

Kopirati
Drag cursor here to close