75.000 zastava

Aktivisti najavili 'invaziju' na Eurosong

Pro-europska skupina 'Liverpool za Europu' osigurala je 75.000 zastava EU-a za subotnji događaj, koji će uživo prenositi BBC i TV kanali diljem svijeta.
Lifestyle / Zabava | 12. 05. 2023. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borci protiv Brexita u Liverpoolu planiraju na 'preoteti' finale Eurosonga ovog vikenda dijeljenjem zastava EU kojima žele da publika maše tijekom cijelog događaja.

Pro-europska skupina 'Liverpool za Europu' osigurala je 75.000 zastava EU-a za subotnji događaj, koji će uživo prenositi BBC i TV kanali diljem svijeta.

Organizacija se nada preslikati scene s koncerta klasične glazbe 'Last Night of the Proms' u londonskom Royal Albert Hallu prije dvije godine i pretvoriti Euroviziju u 'promidžbeni udar protiv Brexita'.

Jedan je aktivist potvrdio da je prosvjed koordiniran s grupom Liverpool za Europu i nekoliko drugih organizacija.

"Pozivali smo ljude da mašu zastavama EU-a izvan arene na polufinalnim događanjima, ali u subotu, kada će publika biti najveća, unijet ćemo onoliko zastava koliko moguće. Liverpool je grad protiv Brexita i želimo da ta poruka dođe do izražaja", kazao je za Daily Mail.

Pravila Eurovizije nalažu da se male zastave mogu unijeti u arenu.

Aktivisti okorjele ljevice kažu pak da planiraju nastaviti prosvjede protiv Izraela izvan i unutar Liverpool Arene.

Koncerti ‘Last Night of the Proms‘ u Londonu već su nekoliko godina na meti aktivista protiv Brexita. Godine 2017. Nigel Farage osudio je vijoreće zastave EU-a jer ‘pokušavaju napraviti da se sve vrti oko njih‘.

U međuvremenu, izvršni direktor BBC-ja priznao je da su ‘glavna briga‘ televizijskih kuća koje prenose natjecanje cyber-napadi proruskih hakera, izvijestio je The Guardian.

Kopirati
Drag cursor here to close