Što kažu stručnjaci?

Zašto ne treba gledati profile potencijalnih partnera na društvenim mrežama

Lisa tvrdi kako gledanje nečijih priča i fotografija tokom početne faze sviđanja može dovesti do previše razmišljanja o tome što ta osoba radi i s kim provodi vrijeme.
Lifestyle / Obitelj | 20. 04. 2022. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada nađe simpatiju, prvo što većina ljudi danas učini je da dobro pregledaju njihove društvene mreže. Nekada se to pretvori u nešto više, pa se zna dogoditi da nam pređe u naviku provođenje vremena na njihovim profilma. Jedna stručnjakinja sada je objasnila zašto to nije dobro.

Lisa, terapeutkinja za obitelj, brak i traumu nedavno je podijelila zanimljivo razmišljanje, a koje se tiče društvenih mreža naših potencijalnih partnera.

Naime, ona je objasnila zašto je s pihološke strane važno izbjegavati gledanje profila "potencijalnog partnera" na Instagramu.

Lisa tvrdi kako gledanje nečijih priča i fotografija tijekom početne faze sviđanja može dovesti do previše razmišljanja o tome što ta osoba radi i s kim provodi vrijeme.

"U početnoj fazi, kada počnete gledati njihove profile i 'uđete' u njihov svijet, najvjerojatnije da će vam se to nekako odbiti o glavu", tvrdi Lisa, pa nastavlja: "Počet ćete razmišljati o stvarima poput: 'Tko je ta djevojka?', 'Tko im se sviđa?' i 'Gdje se sad nalaze?'", dodala je ona.

Na profilu gdje često dijeli savjete o vezama, prijateljstvu i mentalnom zdravlju, Lisa je naglasila da zbog Instagrama možemo postati previše opsjednuti životom nekoga koga ne poznajemo u potpunosti.

Također, istaknula je kako je umjesto proučavanja profila svoje simpatije bolje raditi na osobnom kontaktu, pokušati izaći i upoznati tu osobu.

"Upoznajte tu osobu osobno, jer proučavanjem njihovih društvenih mreža samo štetite sebi i toj osobi dodatno dajete prostora u svojoj glavi, a tako nastaju sve one misli zbog koji se iznutra osjećamo čudno, ponašamo čudno i ne sviđa nam se kako se osjećamo", objasnila je.

Za Independent Lisa je objasnila i kako gledanjem profila te osobe također možete otvoriti neka prethodna iskustva, primjerice ako ste imali problema s povjerenjem, mogli biste na kraju tražiti znakove istog ponašanja na profilu te osobe.

"Ne gledajući profil svoje simpatije, izbjegavate kreiranje internih narativa koji najčešće nisu istiniti i zasnovani su na vlastitim osobnim strahovima i prošlim iskustvima", ispričala je.

Budući da je društvene mreže ponekad teško izbjeći, Lisa je priznala da postoji nekoliko načina da sto učinite.

"Jedna od sjajnih strategija je da tu osobu ne dodajete u prijatelje dok je prethodno ne upoznate. Drugi pristup je da jednostavno uklonite aplikaciju sa telefona sve dok ne prestanete imati potrebu da visite na profile te osobe", rekla je.

Lisa je istaknula i kako je važno razmisliti o tome zašto uopće želite gledati priče te osobe i je li to zbog straha da vas ona ne povrijedi.

Kopirati
Drag cursor here to close