Devetu godinu zaredom

U Neumu održan skup Mustapića

Naredni skup Mustapića trebao bi se održati u Mostaru, a jedanaesti u Hutovu, postojbini svih pripadnika ovoga roda u BiH i Hrvatskoj.
Lifestyle / Obitelj | 11. 09. 2019. u 22:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicija okupljanja roda Mustapića se nastavlja. Deveti skup Mustapića iz cijele Hercegovine, Imotskog i drugih mjesta Hrvatske, počeo je okupljanjem pred župnom crkvom u Neumu, a nastavio se slavljenjem svete mise.

Misno slavlje predvodio je don Ivica Puljić, neumski župnik koji se posebno zahvalio svim Mustapićima koji su mu bili od pomoći prilikom župnikovanja u Hutovu, te u Čeljevu kraj Čapljine.

Nakon misnog slavlja pristigli članovi ovoga hercegovačkog roda koji se vremenom proširio sve do Mostara i Posušja, razgledali su galeriju i muzej, a okupljanje je završeno druženjem u neumskom hotelu ''Luna''.

''Kao i prethodna, okupljanje je proteklo u lijepom ozračju, prisjećanjem na prethodna druženje i događaje, privatne i poslovne preokupacije. Okupljanja se koriste i za poslovne kontakte, razmjenu iskustava, ali i za upoznavanja. Kao po nekom pravilu na svako okupljanje pristigne netko novi, ili netko tko je bio na prva dva tri skupa, pa onda iz privatnih ili poslovnih razloga, kasnije nije dolazio, pa je to i prilika da se obnove poznanstva ili steknu nova“, kaže za Radio Čapljinu Božo Mustapić, jedan od članova organizacijskog odbora sumirajući dojmove s devetog po redu skupa Mustapića.

Prema dogovorima, naredni skup Mustapića trebao bi se održati u Mostaru, a jedanaesti u Hutovu, postojbini svih pripadnika ovoga roda u BiH i Hrvatskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close