Rutina

Što pomaže bebama da zaspu lakše?

Prema novom istraživanju, gotovo četvrtina ispitanih roditelja smatra da njihova djeca imaju problema sa spavanjem
Lifestyle / Obitelj | 06. 02. 2022. u 20:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako se borite s pokušajima uspavljivanja djeteta, niste jedini. Prema novom istraživanju, gotovo četvrtina ispitanih roditelja smatra da njihova djeca imaju problema sa spavanjem, odnosno, uspavljivanja bez da su hranjeni ili imaju probleme s buđenjem više puta tijekom noći.

Dobivanje kvalitetnog sna je neophodno za svaki aspekt svakodnevnog života. Doktorica Lisa Meltzer, autorica knjige "Pediatric Sleep Problems: A Clinician's Guide to Behavioral Interventions"  tvrdi kako je kvalitetan san ključan za fizički rast djeteta, kao i za kognitivni, socijalni i emocionalni razvoj.

"Svaka beba ima nekoliko loših noći, ali za one bebe koje nemaju dosljednu rutinu spavanja, odnosno kvalitetan san bez prekida, kumulativni učinak tog sna može imati značajnu ulogu u njihovom razvoju", objašnjava dr Meltzer.

Određivanje dosljednog vremena za spavanje, ne samo da pomaže bebama da spavaju bolje i duže, već stvara umirujuće okruženje u cjelini, prenose Nezavisne novine.

"Kada roditelji uvedu rutinu u spavanje, vjerojatnije je da će imati određeno vrijeme za spavanje, a ovaj dosljedni raspored spavanja također pomaže bebama da zaspe brže. Rutina za spavanje omogućuje posebne trenutke za obitelj, bliske odnose i pomaže bebama da zaspu lakše."

Kopirati
Drag cursor here to close