Henkel

Podrškom #HeroinamaZajednice doprinosimo izgradnji zdravih obitelji

Svaka majka je heroina obitelji, ali borba nekih žena posebno je izazovna. Te žene su #HeroineZajednice i potrebna im je naša podrška da nadvladaju prepreke na koje svakodnevno nailaze dok skrbe za svoju obitelj.
Lifestyle / Obitelj | 12. 09. 2019. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društveno odgovorna kompanija Henkel, najveći trgovački lanac u BiH Bingo d.o.o. i udruženje World Vision, podržali su 38 žena koje se uprkos životnim nedaćama, spremno hvataju u koštac sa raznim izazovima, radišne su i optimistične, uspješno podižu djecu i trude se kreirati zdrave okolnosti za njihovo odrastanje. 

Svaka majka je heroina obitelji, ali borba nekih žena posebno je izazovna. Te žene su #HeroineZajednice i potrebna im je naša podrška da nadvladaju prepreke na koje svakodnevno nailaze dok skrbe za svoju obitelj. 

"Kao društveno odgovorna kompanija, pokrenuli smo projekat koji je akcenat stavio na često nepravedno zanemarenu skupinu društva, a to su žene slabijeg imovinskog stanja, koje ipak uspijevaju biti uspješne majke i koje svoj optimizam i snagu svakoga dana daruju svojoj djeci", pojasnio je motiv za pokretanje ove akcije Admir Suljević, Head of Key Account Management, Laundry & Home Care – BIH Henkel d.o.o. 

Jedna od žena koje su podržane ovim projektom je Esmina Lokvančić iz Breze, koja se bavi kaligrafijom na staklu i tako doprinosi kućnom budžetu.

''Ne bogatimo se od ovog posla, ali se ne zadužujemo, imamo hranu, imamo za režije, imamo djeci. Teško je kad čovjek nema svojoj djeci, ali mislim da javne ustanove nisu rješenje za nas. Mi smo radno sposobni i radimo šta znamo. Ne predajemo se i ne volimo da posuđujemo“, kaže Esmina.

Ono što je zajedničko majkama koje su podržane ovim projektom jeste da, unatoč poteškoćama sa kojima se susreću, provode kvalitetno vrijeme sa svojom djecom, “Porodica je svetinja, zdrava porodica je hram i ja nastojim da djecu izvedem na pravi put“, kaže Ljiljana Simanić iz Vojkovića, jedna od žena podržanih projektom #HeroineZajednice.

Među heroinama, nisu samo majke, već i posebno hrabre djevojke. Upravo je takva Irma Zerdo. Irma je sportašica, triatlonka i starateljica svojoj mlađoj sestri koja ima Daunov sindrom.  

“Moja sestra je najsavršenije biće na svijetu. Za nju mi ništa nije teško raditi, za nju ću se uvijek boriti”, ponosno ističe Irma. 

Trideset osam žena i majki koje su podržane projektom #HeroineZajednice jednoglasno su izrazile zadovoljstvo projektom i činjenicom da financijska podrška koju su dobile nije isključivo vezana za neimaštinu, već je usko povezana sa njihovim trudom da kroz podizanje zdrave djece i zdravih ličnosti doprinose izgradnji društva jednakosti i brige za druge.

Organiztori projekta zahvaljuju svima koji su kupovinom Somat i Persil proizvoda u Bingo trgovinama doprinijeli da majke i starateljice socijalno ugrožene djece, ponosne #HeroineZajednice u Bosni i Hercegovini, svojoj djeci osiguraju sretnije djetinjstvo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close