Smijeh, ples i zabava

Mostar mjesto susreta roditelja osoba s Down sindromom

"Udruživanje, povezivanje, razmjena informacija, koraci za rješavanje problema s kojima se susrećemo u svakodnevnom životu su samo dio onoga o čemu smo razgovarali", kazao je Ledić.
Lifestyle / Obitelj | 21. 03. 2022. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom u Mostaru je održan susret roditelja osoba s Down sindromom iz više gradova i općina FBiH, a sve u organizaciji Udruženje "Život s Down sindromom" i Udruge za Down sindrom Mostar.

Igor Ledić iz Udruge za Down sindrom Mostar je naglasio da su obitelji i udruge jedna od najvažnijih karika i pokretači promjena prema boljem inkluzivnom društvu.

"Udruživanje, povezivanje, razmjena informacija, koraci za rješavanje problema s kojima se susrećemo u svakodnevnom životu su samo dio onoga o čemu smo razgovarali".

Sevdija Kujović iz Udruženja "Život s Down sindromom FBiH" je istaknula važnost jačanja i osnaživanja međusobne podrške i vrijednost prenošenja iskustava između roditelja.

Naglasila je da današnji susret roditelja predstavlja važan dio za obje udruge jer su se roditelji dotakli problema u svakodnevnom životu osoba s Down sindromom kao što su nedostatak stručne podrške, prepreke u odgojno-obrazovnom procesu, zapošljavanje mladih i sl. gdje samo učeći jedni od drugih mogu lakše tražiti načine za ostvarivanje temeljnih ljudskih prava.

Članovi udruga su još jednom otplesali "Ples kroz život", pa je u ugodnom i veselom druženju vrijeme brzo prošlo.

Kopirati
Drag cursor here to close