Novi dom

Mještani Kruševa pomažu susjedima - Četveročlana obitelj Marijanović treba pomoć

Radi se o četveročlanoj obitelji Marijanović iz Kruševa, obitelji s dvoje malodobne djece čiji je otac 100 posto invalid, a jedno dijete je s poteškoćama u razvoju.
Lifestyle / Obitelj | 18. 07. 2023. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijativom Mjesne zajednice Kruševo Mostar, djelatnika Osnovne škole Kruševo Mostar i mještana Kruševa pokrenuta je humanitarna akcija 'Izgradimo dom obitelji Marijanović'.

Naime, radi se o četveročlanoj obitelji Marijanović iz Kruševa, obitelji s dvoje malodobne djece čiji je otac 100 posto invalid, a jedno dijete je s poteškoćama u razvoju. Obitelj trenutno živi u trošnoj kući za koju nisu riješeni vlasnički odnosi te su iz tih razloga svakodnevno izloženi zlostavljanju od suvlasnika iste. Obzirom na očev 100% invaliditet, postojeći stambeni prostor već je trebalo prilagoditi njegovim potrebama. Kako bi se zaštitilo malodobnu djecu zlostavljanu kojemu su više puta bile izložene od strane suvlasnika kuće, u više navrata upućene su prijave nakon kojih bi na teren izlazili pripadnici nadležnog MUP-a.

U sve to uključen je Centar za socijalni rad Mostar koji je donio i privremeno Rješenje o dodjeli skrbništva baki Drini koja živi u drugoj županiji zbog čega su malodobna djeca bila odvojena od oca i majke.

"Nakon vapaja bake Drine za pomoć koja je priložila svu dokumentaciju o nemilim događanjima, ne možemo ostati imuni na patnju obitelji Marijanović i njihovu razdvojenost za koju nisu sami krivi. Kako bi izbjegli još veću, ne daj Bože tragediju, mišljenja smo da je rješenje za miran i dostojanstven život izgradnja adekvatnog obiteljskog doma, na zemljištu u obiteljskom vlasništvu u kojem bi se djeci osiguralo dostojanstveno odrastanje. Zemljište za izgradnju kuće je osigurano. Krenuli smo u akciju, angažirali građevinske inžinjere koji su izradili projekt i troškovnik kuće. Po projektu i troškovniku iznos koji je potreban za izgradnju kuće je 100 tisuća maraka", kazali su iz inicijative.

Pomozimo izgraditi dom ovoj obitelji uplatom na račun:

Naziv banke: UniCredit Bank d.d Mostar
Swit code: UNCRBA 22
IBAN: BA39 3382 2025 7941 0964
Devizni račun: 45243965005 LASIĆ DRINA
Svi koji žele pomoći donacijom građevinskog materijala, sanitarije ili na drugi način mogu izravno kontaktirati na brojeve ; 063/753-963, 063/859-092,063/990-691.

Kopirati
Drag cursor here to close