BabyCenter objavio listu

Ovo je deset najpopularnijih imena ove godine u SAD-u

Listu od sto najpopularnijih imena za dječake i djevojčice u SAD-u objavila je kompanija BabyCenter.
Lifestyle / Obitelj | 06. 12. 2019. u 10:33 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Među deset najpopularnijih imena beba ove godine u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) našla su se i imena Muhamed i Alija, javlja Anadolu Agency (AA).

Listu od sto najpopularnijih imena za dječake i djevojčice u SAD-u objavila je kompanija BabyCenter. Riječ je o kompaniji koja se predstavlja kao najveći vodić za roditeljstvo i čiju stranicz posjećuje sedam od deset trudnica u SAD-u. Lista je sačinjena na bazi ankete u kojoj je sudjelovalo 600.000 korisnika usluga kompanije.

Liam je ove godine bilo najpopularnije ime među muškim, a nakon šest uzastopnih godina sa trona je skinuo ime Jackson. Sophia je uvjerljivo najpopularnije ime ženskih bebama.

Među deset najpopularnijih imena za dječake u SAD-u prvi put se pojavilo ime Muhamed (Muhammed). Riječ je o jednom od najpopularnijih imena u svijetu s obzirom na to da je izuzetno zastupljeno u islamskom svijetu.

Među deset najpopularnijih imena za djevojčice u SAD-u se prvi put pojavilo ime Alija (Aaliyah), koje je iz top 10 izbacilo Leylu.

Deset najpopularnijih muških imena ove godine u SAD-u su Liam, Jackson, Noah, Aiden, Grayson, Caden, Lucas, Elijah, Oliver i Muhammed.

Deset najpopularnijih ženskih imena ove godine u SAD-u su Sophia, Olivia, Emma, Ava, Aria, Isabella, Amelia, Mia, Riley i Aaliyah.

Lista BabyCenrta se razlikuje od liste najpopularnijih imena za bebe koju objavljuje Administracija socijalne sigurnosti. 

Kopirati
Drag cursor here to close